Čínská SAIC chce letos zahájit výrobu a prodej vozů MG v Evropě

25.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Šanghaj 25. ledna (ČTK) - Největší čínská automobilka SAIC hodlá koncem letošního roku zahájit v Evropě výrobu i prodej vozů s britskou značkou MG. Oznámila to dnes firma. Dodala, že automobily bude montovat v továrně zkrachovalé společnosti MG Rover v britském městě Longbridge, kterou získala v roce 2007 díky fúzi s menším domácím konkurentem Nanjing Automobile Group.

"Chceme dostat svou britskou továrnu opět do chodu," uvedl předseda společnosti SAIC Chu Mao-jüan. "Modely MG se nebudou prodávat pouze v Británii, ale také v dalších evropských zemích," dodal.

Automobilka SAIC si zatím nestanovila žádný cíl pro prodej v Británii, kde má značka MG stále své skalní fanoušky. "Nemáme žádné prodejní cíle v Británii či dalších evropských zemích. Značka MG je tam nicméně velmi dobře známá," řekl Chu.

Společnost SAIC spolupracuje s předními světovými automobilkami, například s největším americkým výrobcem automobilů General Motors nebo s evropskou jedničkou Volkswagen. Firma podobně jako její čínští konkurenti doufá, že se po úspěchu na domácím trhu prosadí také globálně.

Automobilka SAIC začátkem roku oznámila, že v loňském roce zvýšila prodej o 57 procent na 2,72 milionu vozů. Čína loni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK