Akcie.cz nabízejí nově interaktivní grafy a zahraniční data

05.02.2010 | , Akcie.cz
Tiskové zprávy


Praha (4.2.2010) Investiční server www.akcie.cz kromě on-line kurzů českých akcií nově nabízí i kurzy akcií obchodovaných na burze v USA, Německu či Polsku nebo ceny ropy a zlata.

Historii a vývoj cenných papírů přitom mohou čtenáři sledovat v nových interaktivních grafech.

Oblíbený ekonomický server www.akcie.cz funguje od tohoto týdne v novém, modernějším designu. Se změnou vzhledu je spojeno i větší množství dat a funkcí pro uživatele.

Kurzy zahraničních akcií, komodit nebo měn
První novinkou je rozšíření poskytovaných dat o kurzy akcií na americkém, německém či polském burzovním trhu. Nově můžete sledovat i vývoj komodit (ropa, zlato aj.) nebo měn.

On-line kurzy akcií obchodovaných v ČR i nová zahraniční data je navíc možné si prohlížet pomocí interaktivních grafů, které umožní srovnávat cenné papíry na jedné burze nebo porovnat vývoj akcie s indexem. Grafy v každém okamžiku zobrazují kurzy a objemy obchodů a lze je zobrazit za libovolně dlouhé období.

Rádce pro začínající i zkušené investory
Další novinkou na serveru je kupříkladu sekce Rádce investora, která investorům zprostředkuje rady ohledně investiční strategie, technické analýzy nebo daní. Je zde umístěn i slovník, do něhož mohou zasahovat sami uživatelé. Zkušenější investoři tak mohou předávat své znalosti a přidávat či upravovat pojmy týkající se investování i ekonomiky obecně.

Interaktivní grafy – ukazují, na kterých akciích bylo možné více vydělat

 

Obrázek: Graf srovnání akcií ČEZ, Erste Bank, Telefónica O2 roce 2009

graf.jpg

 


Kontakt:  Vendula Žaloudíková, tel.: +420 224 346 337, e-mail: vendula.zaloudikova@akcie.cz

 

 


 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy