MPSV rozšiřuje protikrizové projekty aktivní zaměstnanosti

26.04.2010 | , Finance.cz
SOCIÁLNÍ PODPORA


Úřady práce jsou příjemci prostředků z Evropského sociálního fondu, které mají za úkol podpořit aktivní zaměstnanost v ČR.


Štefan DuháňSe Štefanem Duháněm, zastupujícím vrchním ředitelem sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce na Ministerstvu práce a sociálních věcí, jsme si povídali o podpoře růstu zaměstnanosti pomocí Evropských fondů.


Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) zvýšilo pro rok 2010 objem finančních prostředků na podporu vytváření nových pracovních pozic. O jaké konkrétní nástroje se jedná?
Aktuálně došlo k navýšení prostředků na realizaci „národní“ aktivní politiky zaměstnanosti realizované úřady práce. Navýšeny byly v průběhu roku také prostředky Evropského sociálního fondu pro tyto účely (nástroje veřejně prospěšné práce, společensky účelná pracovní místa, rekvalifikace a poradenství jsou totiž financovány rovněž z prostředků Evropského sociálního fondu).

Kromě již zmíněných nástrojů jsou tyto finanční prostředky určeny také na nástroje „chráněná pracovní dílna“, „chráněné pracovní místo“, „příspěvek na zapracování“, „příspěvek při přechodu na nový podnikatelský program“.

Stále častěji jsou nabízeny i veřejně prospěšné práce a vytváření společensky účelných míst. Co jsou tato společensky účelná místa a pro koho jsou vhodná?
Jedná se o nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, jejichž realizace je upravena v ustanoveních §§ 112 a 113 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti (dále jen zákon o zaměstnanosti). Obecně řečeno, jedná se o zřizování nových pracovních míst a vyhrazování stávajících pracovních míst u zaměstnavatelů pro konkrétní uchazeče o zaměstnání. Úřad práce na tato pracovní místa poskytuje příspěvky a doporučuje na ně uchazeče o zaměstnání, kterým nelze zajistit pracovní uplatnění jiným způsobem.

Příspěvky jsou poskytovány úřady práce na základě dohody se zaměstnavatelem. O poskytování těchto příspěvků rozhodují úřady práce, při čemž vychází z konkrétní situace na trhu práce ve svém správním obvodu, tzn. z počtu a struktury uchazečů o zaměstnání a z počtu a struktury volných pracovních míst, z dalších možností uplatnění konkrétního uchazeče apod.

Konkrétně v případě uvedených nástrojů se jedná o příspěvky zaměstnavateli na zřízení nového pracovního místa (tj. příspěvek na nákup vybavení potřebného pro vznik nového místa) nebo o příspěvky na refundaci vynaložených mzdových nákladů vynaložených na konkrétního uchazeče o zaměstnání.

Efektivita těchto nástrojů spočívá nejen v pomoci pracovnímu uplatnění obtížněji zaměstnatelných skupin obyvatel, ale také těch skupin, kterým k trvalejšímu pracovnímu uplatnění chybí určité pracovní kontakty (návyky) usnadňující lepší orientaci na trhu práce (jedná se např. o absolventy škol s nedostatečnou praxí či o ženy, které se vrací na pracovní trh po mateřské dovolené).

V poslední době se nezaměstnanost dotkla i absolventů škol. Jaké příležitosti jim mohou úřady práce nabídnout?
Fyzické osoby do 20 let věku jsou jednou s kategorií uchazečů o zaměstnání, které je věnovaná zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání (§33 zákona o zaměstnanosti). To, mimo jiné, znamená, že tito uchazeči o zaměstnání jsou podporováni nástroji aktivní politiky zaměstnanosti (společensky účelná pracovní místa). Pokud tedy uchazeč o zaměstnání nemůže po ukončení studia nalézt zaměstnání, úřad práce ho může umístit na takto „dotované“ pracovní místo.

Dále úřady práce zabezpečují uchazečům o zaměstnání do 25 let věku a absolventům vysokých škol po dobu 2 let po úspěšném ukončení studia odborné praxe v organizačních složkách státu a příspěvkových organizacích. Tyto praxe jsou zabezpečovány opět prostřednictvím nástroje společensky účelné pracovní místo.

Pro snížení nezaměstnanosti je důležité i zvyšování kvalifikace uchazečů. Jaké rekvalifikace jsou nejčastěji nabízeny a o které je zájem?
Úřad práce při schvalování zabezpečení rekvalifikace přihlíží jak k situaci na trhu práce, tak ke zdravotnímu stavu žadatele. Důležité je, aby bylo vše projednáno a sepsáno před zahájením kurzu.

Doba trvání je v řádu měsíců, maximální hranice není stanovena, obvykle však trvají rekvalifikace maximálně půl roku. Úřady práce dbají na to, aby se jednalo o intenzivní kurzy, neboť po celou dobu kurzu je vyplácena podpora při rekvalifikaci. Ceny se liší podle charakteru kurzu. Průměrná cena kurzu se v minulých letech pohybovala okolo 10 tisíc Kč. Nejdražší kurzy stojí zpravidla okolo 30 až 40 tisíc Kč.

Největší zájem je o:

  • obsluha PC
  • Účetnictví
  • Administrativa
  • Řidičské průkazy
  • Profesní průkazy
  • Pracovník sociální péče (ZVNČ, POČ)
  • Péče o tělo/manikúra, pedikúra, nehtová modeláž, masér
  • Pracovník v sociálních službách
  • Všeobecný sanitář
  • Masér
  • Základy podnikání
  • Vysokozdvižné vozíky
  • Vyhláška č. 50/78 Sb.
  • Svářečské průkazy

Úřady práce budou čerpat i z prostředků z Evropského sociálního fondu (ESF). Jakou formou budou tyto prostředky využity?
Úřady práce jsou příjemci prostředků z ESF v rámci dvou oblastí podpory, ve kterých předkládají individuální projekty a po schválení těchto projektů jsou příjemci a tyto projekty realizují.

První z nich je oblast podpory 1.2 Adaptabilita zaměstnanců a zaměstnavatelů restrukturalizovaných podniků v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Prozatím bylo v této oblasti podpory předloženo celkem 7 projektů úřadů práce Louny, Most, Chomutov, Česká Lípa, Jihlava, Olomouc, Liberec, z toho k výše uvedenému datu bylo schváleno celkem 6 projektů v celkové výši 247 149 107 Kč. Tyto projekty typu RESTART, které představují jedno z opatření na potlačení dopadu ekonomické krize, mají za cíl podchycení zaměstnanců před tím, než s nimi zaměstnavatel rozváže pracovní poměr pro jejich nadbytečnost. Podpora v rámci projektů má napomoci jejich dalšímu osobnímu a profesnímu rozvoji prostřednictvím širokého spektra vzdělávacích a školících aktivit a zvýšit možnost, aby tito zaměstnanci nalezli nové uplatnění na trhu práce, případně sami zahájili podnikatelskou činnost. Specifickým cílem projektu je zabezpečit, aby propouštění zaměstnanci získali požadovaný kvalifikační profil a mohli snadněji najít nové pracovní uplatnění.

Druhou oblastí podpory je oblast podpory 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti. Zde bylo celkem Úřady práce (od vyhlášení výzvy 28. 4. 2008 s alokací 3 095 956 925 Kč) předloženo 80 žádostí, z toho 33 v roce 2009, schváleno k realizaci bylo celkem o počátku vyhlášení výzvy 63 projektů, z toho u 58 projektů byly uzavřeny právní akty v roce 2009. Jedna žádost je v procesu hodnocení. Nejčastějšími aktivitami projektu jsou různé typy motivačních aktivit, poradenství pro uplatnění na TP, příprava na rekvalifikace, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání aj. Projekty jsou z hlediska cílových skupin zaměřeny zejména na osoby nad 50 let, mladé bez vzdělání, dlouhodobě a opakovaně nezaměstnané, osoby se zdravotním postižením, osoby s nízkou kvalifikací atd.

Cílené regionální programy doplňují stávající systém nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. Pro koho jsou určeny a jak se do nich mohou zapojit?
Cílovou skupinou v regionálních individuálních projektech (RIP) jsou uchazeči a zájemci o zaměstnání evidovaní na úřadech práce se zaměřením zejména na osoby:

  • dlouhodobě nebo krátkodobě nezaměstnané
  • ve věku nad 50 let – 8 projektů je určených primárně pro tuto cílovou skupinu
  • ve věku do 25 let, resp. 20 let – 9 projektů je určených primárně pro tuto cílovou skupinu
  • s nízkým vzděláním
  • se zdravotním omezením či zdravotním postižením – 11 projektů je určených primárně pro tuto cílovou skupinu (5 projektů zaměřeno pouze na tuto cílovou skupinu; 6 projektů zaměřeno na osoby se zdravotním postižením v kombinaci s dalšími oprávněnými cílovými skupinami)
  • pečující o dítě/děti do 15 let
  • pečující o zdravotně postižené členy rodiny
  • vracející se na trh práce po mateřské nebo rodičovské dovolené atd.

Mezi klíčové aktivity realizované v rámci RIPů patří zejména:

  • bilanční a pracovní diagnostika
  • zprostředkování zaměstnání
  • individuální poradenství
  • rekvalifikace (zaměřené např. na práci s PC, účetnictví, grafické práce, administrativu, odborné kurzy – svářeč, obsluha CNC strojů aj.)
  • podpora uplatnění na trhu práce prostřednictvím vytváření nových pracovních míst nebo společensky účelných pracovních míst
  • podpora veřejně prospěšných prací, zajištění odborné praxe
  • motivační programy (jedná se o kurzy se zaměřením na základní znalosti trhu práce, komunikaci, znovuzískání pracovních návyků a jiných měkkých dovedností aj.)
  • doprovodné aktivity (např. příspěvek na dopravu, stravné a ubytování účastníků, úhrada výdajů za péči o dítě, za nákup ochranných pracovních pomůcek, za potvrzení o zdravotní způsobilosti…)

Projekty realizují úřady práce. Právě tam je možné získat informace o způsobu zapojení, formách, finančních prostředcích apod.

Můžete našim čtenářům přiblížit projekt „Vzdělávejte se!“ O co jde, pro koho je určen a jak se dá do tohoto projektu zapojit?
Jedná se o projekt, který je jedním z protikrizových opatření MPSV. Na první fázi projektu, která začala v březnu 2009 a skončila v červnu téhož roku, bylo určeno celkem 500 milionů Kč. Zapojilo se do ní 923 podniků. Podaly celkem 3 677 žádostí, z nichž úřady práce 3 237 podpořily. Vzdělávání se nakonec zúčastnilo 57 454 zaměstnanců, úspěšnost byla 93 %. Celkem se v 1. fázi „Vzdělávejte se!“ vyplatilo cca 336 milionů Kč. Nejvíc žádosti (433) podpořil Úřad práce v Ostravě, následoval Nový Jičín a Vsetín. Jeden úřad práce v České republice v průměru podpořil 45 žádostí.

Na druhou fázi „Vzdělávejte se!“, která začala v srpnu 2009, se vyčlenila celkem 1 miliarda Kč. Vzhledem k požadavku na efektivitu tohoto protikrizového projektu, který významně pomáhá firmám i zaměstnancům v boji s hospodářskou recesí, došlo pro rok 2010 k navýšení rozpočtu projektu o další 1,5 mld. Kč. Celkem tak na obě fáze „Vzdělávejte se!“ půjdou cca 3 mld. Kč. Jde o peníze z ESF, konkrétně z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a Operačního program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).

Projekt je určen zaměstnavatelům, kteří podávají žádost o zapojení do projektu na místně příslušném úřadu práce, který jejich žádost posoudí a následně rozhodne o přidělení dotace. Žádost může být schválena, vrácena k dopracování, nebo zamítnuta. Projekt poskytuje finanční prostředky na obecné vzdělávání zaměstnanců a na mzdové náklady během účasti na odborném výcviku. Projekt přispívá k odbornému rozvoji zaměstnanců, zvýšení kvalifikace a současně podporuje udržitelnost pracovních míst tím, že snižuje finanční břemeno zaměstnavatele. Mzdové náklady jsou refundovány ve výši 100 % skutečně vyplacených mzdových nákladů (resp. až do třínásobku minimální mzdy). Ve druhém kole byly stanoveny limity, které se liší podle typu vzdělávací aktivity (vyšší podpora je určena pro specializované vzdělávací aktivity, které vyžadují individuální přístup, kdežto nižší jsou v případě méně vzdělávacích činností, které jsou standardizované a které umožňují větší skupiny účastníků). Tyto limity byly stanoveny na základě zkušeností z první fáze projektu. V případě blokové výjimky na vzdělávání je výše podpory, resp. spoluúčast zaměstnavatele dána velikostí podniku a ohrožením podpořených osob.

V roce 2009 bylo podpořeno v rámci tohoto projektu celkem 1 780 podniků a 89 970 jejich zaměstnanců se zúčastnilo vzdělávacích aktivit.

Co byste doporučil lidem, kteří přišli o práci. Kde a jak efektivně vyhledávat nabídky pracovních příležitostí? Úřady práce poskytují i poradenství. Co mohou uchazečům o zaměstnání nabídnout?
Pokud přijdete o práci, je velmi dobré se co nejdříve pustit do hledání nového zaměstnání. Na integrovaném portálu MPSV http://portal.mpsv.cz/sz jsou pod odkazem „Pro občany“ veškeré informace o tom, co dělat při ztrátě zaměstnání, jak hledat volná místa a na co všechno se připravit.

Při zprostředkování zaměstnání vám může pomoci úřad práce. Vždy je potřeba se obrátit na úřad práce v místě trvalého bydliště, kde si můžete požádat o zprostředkování zaměstnání. Poradce ke zprostředkování zaměstnání pak na základě informací o vaší kvalifikaci, schopnostem, získané dosavadní praxi a zdravotní způsobilosti vyhledává vhodné pracovní uplatnění.

Novou práci můžete hledat mezi inzeráty v tisku, na vývěskách úřadů práce a prostřednictvím mnoha specializovaných internetových stránek. V prostorách úřadů práce jsou k dispozici informační kiosky, které umožňují přístup na zmíněný integrovaný portál MPSV a bezplatný přístup na internet za účelem hledání volných míst. Na portál lze umístit i vlastní životopis, na který v případě zájmu bude reagovat přímo potenciální zaměstnavatel s nabídkou práce. Konkrétní postup, jak hledat volná místa a jakým způsobem umístit životopis na portál MPSV naleznete právě na tomto portále pod odkazem „Pro občany“ – „Co dělat při ztrátě zaměstnání. Průvodcem, rádcem i pomocníkem vám v této nepříznivé životní situaci může být i „Příručka nezaměstnaného v roce 2010“.

MPSV vydalo „Příručku nezaměstnaného v roce 2010“. Jaké obsahuje informace a kde ji může uchazeč získat?
„Příručka nezaměstnaného v roce 2010“ obsahuje informace o tom, kam se obrátit v případě, když ztratíte práci, jaké doklady si vzít na úřad práce, jak a kde hledat nové pracovní uplatnění, jak je to s podporou v nezaměstnanosti a další potřebné informace související s evidencí na úřadu práce. MPSV příručku prvně vydalo v prosinci 2009 v nákladu 100 000 ks. Distribuovalo ji na všechna svá pracoviště v celé České republice, zejména pak na úřady práce. Dostupná byla zdarma. Protože byl o publikaci velký zájem a lidé si ji velmi brzy rozebrali, přistoupilo MPSV letos v dubnu k 2. vydání. Tentokrát v nákladu 50 000 ks. Distribuce v současné době probíhá, opět bude široké veřejnosti dostupná zdarma v celé ČR – na úřadech práce, okresních správách sociálního zabezpečení apod. Lidé si „Příručku nezaměstnaného v roce 2010“ rovněž mohou stáhnout z webu MPSV, konkrétně z adresy http://www.mpsv.cz/files/clanky/8029/prirucka_nezamestnaneho_def.pdf.

Autor článku

Sabina Šebestíková


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: SOCIÁLNÍ PODPORA