Zisk Adecco se díky zájmu o nové zaměstnance zdvojnásobil

06.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 6. května (ČTK) - Zisk personální agentury Adecco SA se v prvním čtvrtletí letošního roku více než zdvojnásobil na 57 milionů eur (1,5 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 23 milionů eur. K růstu přispívá obnovení zájmu firem o nové zaměstnance, zvláště ve Francii a Severní Americe. Společnost, která je největší personální agenturou na světě, to uvedla v dnešním prohlášení.

Příjmy stouply o sedm procent na čtyři miliardy eur. Příjmy ve Francii, která je největším trhem, vzrostly o šest procent na 1,2 miliardy eur. Ve Spojených státech a Kanadě příjmy vyskočily o 24 procent na 737 milionů eur.

"Při pohledu do druhého čtvrtletí vidíme i nadále dobrý vývoj příjmů na většině našich trzích," uvedl v prohlášení generální ředitel Patrick De Maeseneire. Personální agentury těžce poškodila ekonomická recese, která se promítla do jejich výsledků již koncem roku 2008, plně pak v roce 2009. Recese přiměla firmy šetřit a propouštět zaměstnance.

Hlavními konkurenty Adecca jsou nizozemská společnost Randstad a americká Manpower. Firma Randstad byla minulý týden podobně optimistická a uvedla, že očekává další růst díky oživení ve Spojených státech a ve zpracovatelském průmyslu a v logistice, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK