Michal Horáček se vrací do Fortuny, od června bude v dozorčí radě

17.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. května (ČTK) - Zakladatel sázkové kanceláře Fortuna Michal Horáček bude po pěti letech opět působit ve společnosti. Od června se stane členem dozorčí rady Fortuna Entertainment Group, která zahrnuje pobočky firmy v Polsku, na Slovensku a v Česku. Fortuna to dnes sdělila ČTK s tím, že od něj vedle dozorčí činnosti očekává i strategické podněty. Informaci přinesly i dnešní Lidové noviny.

 

"Fortuna má v tomto roce před sebou důležité kroky. Chceme posilnit své pozice na jednotlivých trzích a také zásadně rozšířit nabídku produktů,“ uvedl generální ředitel skupiny Fortuna Jiří Bunda. Michal Horáček označil nabídku za příležitost být účastníkem nové a velmi vzrušující etapy v historii firmy, kterou spoluzakládal.

 

Horáček založil s dalšími třemi kolegy sázkovou kancelář Fortuna v roce 1990 a stal se předsedou jejího představenstva. Tato společnost jako první představila ve střední Evropě kurzové sázky a postupně vybudovala stovky poboček. V prosinci 2004 prodal spolu s ostatními zakladateli 100 procent akcií Fortuny a dalších společností investiční skupině Penta.

 

Česko-slovenská investiční skupina Penta Investments zvažuje, že by uvedla akcie Fortuny na burzu v Praze a ve Varšavě. Fortuna má nyní zhruba třetinový podíl na trhu sportovního sázení v Česku a patří jí na něm za sázkovou kanceláří Tipsport druhé místo.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK