Zásilkový obchod Quelle v roce 2009 vykázal ztrátu 115 mil. Kč

24.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. května (ČTK) - Česká pobočka zásilkového obchodu Quelle, kterou na začátku letošního roku koupila mezinárodní obchodní skupina Halens Group, v účetním roce 2009 končícím loni v září vykázala ztrátu 115,1 milionu korun. O rok dříve měla společnost Quelle čistý zisk 70,4 milionu korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy společnosti Quelle, která byla zveřejněna ve Sbírce listin. Účetní rok Quelle začíná vždy v říjnu a končí následující rok v září.

Společnosti Quelle v roce 2009 v Česku klesly tržby meziročně o 343 milionů korun z 1,8 miliardy korun v účetním roce 2008 na 1,457 miliardy korun. Vedení zásilkového obchodu Quelle pokles tržeb přisoudilo slabší poptávce a nižším dodávkám zboží z Německa.

Quelle bylo původně součástí zásilkové divize zkrachovalé německé maloobchodní firmy Arcandor a Halens Group koupila jeho pobočky v Česku, Polsku, na Slovensku a v Estonsku včetně aktivit v Litvě a Lotyšsku. Letos v květnu pak byla česká společnost Quelle přejmenována na Halens.

Akvizice zahrnovala stoprocentní podíl v dceřiných společnostech Quelle a na majetku v každé zemi, kde tyto pobočky působí. Práva k používání portfolia značek společnosti Quelle na uvedených trzích ale již dříve získala firma Otto Group a nejsou součástí této transakce.

Halens se v ČR soustředí na dámskou, pánskou a dětskou módu. "Společně s ostatními zahraničními společnostmi Halens Group si klademe za cíl stát se předním zásilkovým obchodem v severní, střední a východní Evropě. V ČR chceme během příštích dvou let potvrdit vedoucí pozici zásilkového obchodu s textilem," uvedl Petr Steiner z české pobočky Halens.

Halens na tuzemském trhu nabízí textilní sortiment řady značek, hlavní podíl ale mají značky Halens a Cellbes, dále dánský Bon’a Parte a britský Next. Zboží mohou zákazníci objednávat prostřednictvím tištěných katalogů, v internetovém obchodě www.halens.cz či v síti 300 kamenných obchodů, které fungují v zemích, v nichž Halens podniká.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK