Soukromý investor koupil kanceláře v Stodůlkách za 250 mil. Kč

07.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. června (ČTK) - Realitní společnost Czech and Slovak Investment Advisors (CSIA) prodala prostřednictvím svého fondu Czech and Slovak Property Fund (CSPF) kancelářskou budovu v pražských Stodůlkách soukromému českému investorovi za 250 milionů korun. Oznámila to dnes firma. Současně od ní developer Codeco koupil pozemek pro výstavbu bytů ve Vysočanech. V tomto případě CSIA hodnotu obchodu nesdělila.

"Jsme rádi, že se nám podařilo úspěšně dokončit obě transakce v období, kdy se realitní trhy potýkají s významným poklesem poptávky jak ze strany realitních investorů, tak i například ze strany koncových kupujících na rezidenčním trhu," uvedl výkonný ředitel CSIA Lukáš Schirl.

CSIA koupila budovu v Stodůlkách v roce 2005. Kanceláře od svého dokončení slouží například jako centrála společnosti A-Keramika, která patří do francouzského koncernu Saint Gobain.

Ve Vysočanech vlastnila firma prodané pozemek od roku 2006. Mezitím pro něj získala všechna povolení pro výstavbu bytového projektu s 56 byty.

CSIA je jako společný podnik firem Avestus Real Estate (do nedávna známé jako Quinlan Private Golub) a CEC Capital investičním poradcem a správcem aktiv nemovitostního fondu CSPF. Fond vznikl v roce 2004. Soustředí se na investice do středoevropských a východoevropských nemovitostí, a to zejména v Česku a na Slovensku. Založení fondu finančně zajistila Česká spořitelna, která je také jedním z jeho investorů. K dnešnímu dni uskutečnil fond 23 realitních obchodů.

Aktuálně spravuje CSIA jménem CSPF kolem 71.000 metrů čtverečních kanceláří, 46.000 čtverečních metrů obchodů, postavil nebo staví 1700 bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK