GE Money Bank nabízí spořicí účty vedené v EUR a USD s nadstandardním zhodnocením

17.06.2010 | , GE Money Bank
ÚČTY A SPOŘENÍ


Spořicí účet v EUR je úročen sazbou 0,4 % a účet vedený v USD sazbou 0,2 % bez ohledu na výši zůstatku.

GE Money Bank nabízí podnikatelům nové spořicí účty vedené v cizí měně s nejvýhodnějším zhodnocením na trhu. Rozšířila tak své portfolio produktů určené pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby z oblasti zahraničního obchodu a potvrdila svůj jednoznačný záměr dále se zaměřit na oblast exportu a importu. Zůstatek na spořicím účtu vedeném v eurech úročí banka 0,40 % a dolarový účet pak 0,20 %. Úroková sazba je stejná bez ohledu na výši zůstatku a úroky se na účet připisují každý měsíc. Založení, vedení i zrušení cizoměnového spořicího účtu u GE Money Bank je zdarma a po klientovi není vyžadován žádný minimální vklad.

Na tuzemském trhu doposud chyběl produkt, který by podnikatelům pohybujícím se v oblasti mezinárodního obchodu umožnil za skutečně výhodných podmínek zhodnocovat finanční prostředky bez nutnosti převodu měny. Proto jsme připravili spořicí účty vedené v eurech a amerických dolarech s obdobnými parametry, jako mají účty vedené v korunách. Účet je zakládán na dobu neurčitou, bez termínů a výpovědních lhůt,“ říká Vojtěch Záškodný, ředitel firemních depozit GE Money Bank.

GE Money Bank zakládá nový typ cizoměnového spořicího účtu klientům na dobu neurčitou a jako jediná banka na trhu jej také nabízí bez jakýchkoli výpovědních lhůt. Na spořicí účet vedený v eurech nebo amerických dolarech se úroky připisují jedenkrát do měsíce a automaticky se pak stávají součástí vkladu. Na účet je rovněž možné přímo ukládat hotovost v dané měně a k uloženým penězům pak mají klienti kdykoli okamžitý přístup prostřednictvím Internet Banky nebo služby BankKlient. Součástí jsou také automatické převody z běžného účtu na spořicí účet ve stejné měně a opačně.

V rámci identifikačního čísla firmy (IČ) mohou klienti zároveň využívat jeden spořicí účet ke každé měně, tedy maximálně tři účty (CZK, EUR, USD) k jednomu IČ. Více informací o spořicím účtu naleznou zájemci na webových stránkách www.gemoney.cz v sekci Zahraniční obchod.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ