Vláda projedná boj proti nelegálnímu zaměstnávání cizinců

12.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. července (ČTK) - Vláda dnes projedná zprávu o boji proti nelegálnímu zaměstnávání cizinců v Česku v roce 2009. Materiál ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) obsahuje informace o zahraniční zaměstnanosti v ČR v roce 2009, shrnuje činnost meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců a obsahuje výsledky kontrolní činnosti úřadů práce.

Podle dřívějších údajů MPSV se zaměstnanost cizinců v Česku loni podstatně snížila. O práci přišlo celkem 53.842 cizinců, kteří zde byli zaměstnáni legálně. Na konci prosince jich tak v ČR pracovalo 230.709.

Kabinet bude jednat také o rozšíření programu Záruka, který má podle návrhu ministerstva průmyslu a obchodu poskytnout zvýhodněné záruky za úvěry pro podnikatele postižené letos povodní. Na rozšíření programu má být ze státního rozpočtu uvolněno 50 milionů korun. Zvýhodněná záruka má být poskytována až do 80 procent jistiny zaručovaného úvěru podnikatelům, kteří byli přímo zasaženi povodněmi. Nově má být záruka poskytována podnikatelům podnikajícím ve stavebnictví, kteří pomáhají při odstraňování povodňových škod a budou provádět práce při obnově infrastruktury v rámci veřejných zakázek vypisovaných obcemi.

Vláda probere stanovisko ministerstva dopravy k závěru kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu týkající financování stavby dálnice D47, která spojuje Lipník nad Bečvou s Ostravou a do dvou let dosáhne polské hranice. Podle zprávy NKÚ měla výstavba dálnice problémy v územní připravenosti i v plynulém zajištění financování stavby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK