Poradcem ministra financí se stal Uher,dalšími Kočárník nebo Klak

23.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. července (ČTK) - Místostarosta Uherského Hradiště Evžen Uher (57) se dnes stal poradcem ministra financí Miroslava Kalouska pro otázky financování místních samospráv s důrazem na ochranu kulturního dědictví. ČTK o tom informoval mluvčí ministerstva Ondřej Jakob. Kalousek tak podle něj bude mít čtyři poradce. Dalšími jsou exministr financí Ivan Kočárník a Jan Klak a slovenský exministr zdravotnictví Rudolf Zajac.

"Nelze všechno rozhodnout od stolu v centru Prahy bez znalosti místních a regionálních podmínek. Proto si vážím spolupráce s panem místostarostou," uvedl Miroslav Kalousek.

"Ochrana kulturního dědictví a folklorních tradic je povinností každého konzervativního politika. Jsem připraven panu ministrovi a české vládě bezplatně zprostředkovat nejenom své zkušenosti a znalosti, ale i znalosti mých kolegů z komunální a regionální politiky," uvedl Uher.

Zajac se své funkce ujme 1. srpna. Klak i Kočárník byli poradci ministra Kalouska již během vlády premiéra Mirka Topolánka a zůstali poradci i během ministra Eduardy Janoty.

sos vju

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK