HN: CPI Group dokončila převzetí 2700 bytů v Litvínově

28.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Litvínov/Praha 28. července (ČTK) - Developerská a investiční společnost CPI Group dokončila převzetí 2700 bytů v Litvínově. Uzavřela tak akvizici společnosti Haines, která tyto byty vlastnila a spravovala. Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Hodnota transakce dosáhla 825 milionů korun, potvrdil deníku generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.

Skupina CPI Group je po společnosti RPG Byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v zemi. Podle listu zvýší akvizice počet bytů, které CPI Group dosud vlastnila, na téměř 13.000 bytů. Portfolio firmy tak bude zahrnovat byty s regulovaným i tržným nájemným ve 13 městech České republiky.

Litvínovské byty, v nichž žije asi 5000 nájemníků, původně patřily petrochemické společnosti Chemopetrol, nyní Unipetrol RPA. Podnětem pro akvizici byla podle Havelky postupující deregulace nájemného.

CPI Group patří mezi přední investory a developery na českém a slovenském realitním trhu. Firma v úterý oznámila, že dokončila akvizici litoměřické společnosti MB Property a získala tím obchodní park v Mladé Boleslavi. Hodnota obchodu činí 633 milionů korun.

CPI Group vznikla v roce 1991. Její vlastnictví je často spojováno s miliardářem Radovanem Vítkem. Podle obchodního rejstříku je jediným akcionářem skupiny Vítkova matka Milada Malá.

jap

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK