Akcie na pražské burze dopoledne ztrácely jedno procento

30.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. července (ČTK) - Akcie na pražská burze dopoledne spíše klesaly, index PX ztrácel po 11:15 více než jedno procento a byl na 1179,3 bodu. Největší pokles zaznamenaly akcie Erste Bank a technologické firmy KIT digital, mírný růst vykázaly jen akcie petrochemického Unipetrolu a mediální CME, vyplývá z informací burzy.

Erste Bank dopoledne ztratila 2,7 procenta na 787 Kč. Banka ráno zveřejnila hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí sice s vyššími úrokovými výnosy, ale slabší ziskovostí, uvedla Tereza Špačková ze společnosti Patria Direct. Solidní objemy obchodů jsou podle ní také u Komerční banky, která klesla o 0,4 procenta na 3680 Kč. Aktivní trojku uzavírá telekomunikační operátor Telefónica O2, její akcie stagnují okolo hodnoty 432 Kč.

"Páteční nálada na pražské burze je až na dané tři výjimky velmi klidná, váhu pak budou mít americká makrodata, kterých se dočkáme odpoledne," upozornila Špačková.

S ostatními předními akciemi se dopoledne příliš neobchodovalo. "ČEZ jako již tradičně pospává na svých oblíbených 870 Kč. Ve čtvrtek aktivní Unipetrol je úplně bez života, stejně jako NWR, které stojí na 223 Kč," popsala poklidné letní obchodování analytička.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK