Aerolinky Continental a UAL urovnaly spory s akcionáři

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Houston 4. srpna (ČTK) - Americké letecké společnosti Continental Airlines a UAL urovnaly tři spory s akcionáři firmy Continental kvůli plánovanému spojení. Akcionáři si stěžovali, že byli ošizeni v rámci dohody o spojení firem v hodnotě 3,17 miliardy USD (59,5 miliardy Kč), kterým mají vzniknout největší aerolinky na světě.

Firmy dnes uvedly, že akcionáři získají více informací o jejich spojení, včetně toho, na základě čeho bylo dohodnuto, že akcionáři Continental získají za jednu svoji akcii 1,05 akcie firmy United Airlines. Právě dohodnutá cena se zdá akcionářům příliš nízká. Akcionáři výměnou za získání informací souhlasí se zrušením žaloby.

UAL, která je mateřskou firmou United Airlines, a Continental oznámily plány na spojení v květnu. Spojení chtějí dokončit ještě v letošním roce. Evropská komise plány na spojení schválila minulý měsíc, americké antimonopolní úřady dohodu ještě prověřují, vyjádřit se k mají tento měsíc.

Nová společnost s ročními tržbami přes 29 miliard dolarů bude sídlit v Chicagu. Létat bude do zhruba 370 destinací. United jsou nyní třetím největším přepravcem v USA podle objemu přepravy. Continental Airlines jsou čtvrté největší americké aerolinie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK