Vodafonu v noci kvůli zájmu o iPhone zkolaboval web

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. srpna (ČTK) - Elektronický obchod mobilního operátora Vodafone po půlnoci ze středy na dnešek pod náporem zájemců o nový iPhone 4 na několik hodin zkolaboval. Operátor nabídl zhruba 5000 zaregistrovaným uživatelům, že si dnes od 0:00 hodin budou moci iPhone jako první koupit přes internet. Oficiální prodej u všech operátorů odstartuje až o 24 hodin později, vyplývá z informací firem.

V současnosti podle mluvčího Vodafonu Miroslava Čepického elektronický obchod opět funguje. "Elektronický obchod se nám podařilo znovu zprovoznit ve 3:00 hodiny ráno a od té doby objednávky fungují. Omlouváme se zákazníkům za nepříjemnosti a prosíme je i dnes o trpělivost. Vzhledem k tomu, že jsme jediný operátor, který už dnes na iPhone 4 objednávky přijímá, je náš eShop stále velmi vytížen a může reagovat pomaleji," dodal.

Od dnešní půlnoci do pátečních 2:00 hodin bude Vodafone iPhone nabízet i obchodech v Praze na Václavském náměstí a v Brně na Masarykově ulici. Každý zákazník, který na půlnoční prodej v těchto prodejnách dorazí celý v červeném oděvu a zároveň zakoupí novou tarifní SIM, nebo má nárok na výměnu telefonu po dvou letech, získá slevu 1000 Kč ze zvýhodněné ceny iPhonu.

Konkurenční O2 zahájí prodej o půlnoci v prodejně na Václavském náměstí v Praze. Ráno telefon nabídne i ostatních 85 značkových obchodů. T-Mobile podrobnosti zveřejní dnes dopoledne.

Nový iPhone se již prodává na většině důležitých zahraničních trhů. Česko je až v třetí vlně. Cena nedotovaného přístroje začíná na 15.477 Kč, dotovaného na 9777 korunách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK