Nový portál pro studenty spuštěn. Navštivte Studentskéfinance.cz

03.09.2010 | , Finance.cz
DANĚ


Docházka není sice povinná, vřele ji však doporučujeme. Na webu Studentskéfinance.cz získáte informace, které vám usnadní váš studenstský život a pomohou vaši peněžence.

Během studia se hodí každá koruna. To je známá věc. Proto jsme 1. září spustili náš nový specializovaný portál, tentokrát obsahově zaměřený na všechny studenty. Docházka není sice povinná, vřele ji však doporučujeme.

Na webu Studentskéfinance.cz naleznete brigády i pracovní nabídky, týdně několik čerstvých článků s užitečnými tipy pro studium, texty-abecedy s veškerými informacemi o daních a pojištění, seznamy vysokých škol i studijních programů, informace o stipendiích a školném a v neposlední řadě přehledy finančních produktů pro studenty a kalkulačky.


Studium, práce a daně


I když je studium zatím bezplatné, nedá se rozhodně říct, že by bylo zadarmo. Hodí se znát, jak získat práci a vědět aspekty ohledně zaměstnaneckého poměru či živnostenského podnikání. V sekci Práce a daně se nachází i databáze brigád, kde si můžete majít potřebný přivýdělek.


Finanční produkty pro studenty


Portál Studentskéfinance.cz nabízí přehled všech finančních produktů, které jsou pro studenty nabízené s nějakou slevou. Vyberte si vhodný studentský účet nebo slevovou kartu, mnohdy nejzajímavější produkty na trhu vůbec. V této sekci naleznete rovněž informace o cestovním pojištění


Platíte i dostáváte: Školené a stipendia


Na veřejných vysokých školách se sice neplatí školné, nicméně kromě dalších nákladů, kterým se jen těžko jako student vyhnete, vám může VŠ naúčtovat za jistých okolností i poplatky za studium. Přečtěte si taky něco o stipendiích - možná na nějaké dosáhnete.


Studium od A do Z


Jste na vysoké škole nováčci? Náš Průvodce studiem vás zasvětí do akademického prostředí. Jaké jsou druhy programů, formy studia, či jaký můžete získat titul?


Když vybíráte školu


Vysoké školy se dají podle zákona rozdělit do 3 druhů: mohou být veřejné, soukromé a státní. Veřejné jsou často zaměňované se státními, ale jedná se o něco jiného. Zákon také stanoví, že státní vysoká škola je vojenská nebo policejní. V sekci Vysoké školy naleznete kompletní seznamy všech vysokých škol v ČR a jejich profily.


Společnost Finance media a.s. provozuje portály Finance.cz (nejstarší portál zaměřený na finance), Finance.sk (obdobu českých financí na Slovensku), prodejní portál povinného ručení Ručení.cz  a Firemnífinance.cz čtyři měsíce běžící portál pro podniky a podnikatele. Studentskéfinance.cz doplňují rodinu portálů o obsah zaměřený na studenty.

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DANĚ