Operátorem MMR bude T-Mobile, tendr bude ale řešit ÚOHS

02.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. září (ČTK) - Mobilním operátorem ministerstva pro místní rozvoj (MMR) bude příští dva roky opět společnost T-Mobile. V elektronické aukci operátor zvítězil s nabídkou kolem 14 milionů korun. MMR původně předpokládalo, že hodnota kontraktu bude 16 milionů Kč. Na dotaz ČTK to dnes řekl mluvčí MMR Jan Štoll.

Tendr ale bude ještě řešit kvůli pochybám o aukčním softwaru Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, napsal server Euro.cz. Návrh na přezkum a vydání předběžného opatření podala Telefónica O2. Ministerstvo s námitkou firmy nesouhlasí.

"Společnost Telefónica O2 Czech Republic podala návrh na přezkoumání úkonů ministerstva pro místní rozvoj jako zadavatele a návrh vydání předběžného opatření ve věci veřejné zakázky pro výběr služeb mobilního operátora," potvrdil Euru mluvčí Telefóniky Martin Žabka.

Jádrem sporu byla podle serveru "nestabilita aukčního softwaru", která podpořila pochyby o jeho platném atestu. Ministerstvo ale odmítlo, že by při aukci použilo neatestovaný software.

Ministerstvo vnitra podle dnešního sdělení ministerstva pro místní rozvoj udělilo softwaru E-ZAK příslušný atest již 15. září 2009. "Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., nemůže vyvozovat z toho, že příslušný modul má jiný grafický design a samostatný název, skutečnost, že se nejedná o součást elektronického nástroje E-ZAK," uvedl resort v tiskové zprávě.

Úřad použil k elektronické aukci elektronický nástroj E-ZAK od brněnské firmy QCM, jehož součástí je modul E-aukce. K účasti dodavatele v elektronické aukci je podle MMR nezbytná registrace dodavatele v nástroji E-ZAK.

Elektronické aukce se uskutečnily na ministerstvu dvě. První 14. července se nezdařila kvůli technickým problémům s nastavením prohlížeče, v jejichž důsledku se nepodařilo uchazečům odeslat nové aukční hodnoty opatřené elektronickým podpisem. Druhá již byla podle ředitele odboru komunikace Jana Štolla bez technických závad.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK