ČEZ zrušil zakázku na outsourcing datových center

07.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. září (ČTK) - Energetická skupina ČEZ zrušila zakázku na outsourcing datových center. Zájemci o zakázku nejsou připraveni uspokojit požadavky firmy, uvedl dnes ČEZ v tiskové zprávě. Pomocí outsourcingu chtěl ČEZ přenechat provoz většiny svých informačních technologií jiné firmě, od které by si tyto služby kupoval.

Zakázka, která měla podle médií mít hodnotu až deset miliard korun, měla být jedním z kroků ke snížení nákladů společnosti ČEZ. Podle mluvčího firmy Ladislava Kříže si od ní ČEZ sliboval úspory v řádu stovek milionů korun. O zakázku se utkaly společnost T-Systems a konsorcium Telefónica O2, IBM a Hewlett Packard.

ČEZ podle Kříže během jednání o zakázce zjistil, že zvažované řešení outsourcingu datových center zájemci nejsou připraveni dodat. K rozsáhlejšímu způsobu outsourcingu navrhovanému oběma uchazeči nemá skupina ČEZ v tuto chvíli zpracovány potřebné podklady, ani vytvořenu potřebnou strukturu informačních technologií, doplnil mluvčí. Proto se ČEZ rozhodl zakázku zrušit.

Podle výkonného ředitele Skupiny ČEZ Daniela Beneše bude společnost otázku datových center nadále řešit. Upozornil, že u služeb spojených s datovými centry je kladen velký důraz na bezpečnost. Informace, kterými ČEZ disponuje, mají totiž význam z hlediska státní bezpečnosti, některé se týkají jaderných elektráren Temelín a Dukovany.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK