Brněnská průmyslová zóna Černovická terasa je zaplněná

08.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 8. září (ČTK) - Brno podepsalo s developerskou společností CTP smlouvu o prodeji posledních volných pozemků o rozloze 420.000 metrů čtverečních v průmyslové zóně Černovická terasa. Město tak získá 654 milionů korun. V průměru cena činí zhruba 1560 korun za metr čtvereční. Firma zde během příštích pěti let plánuje výstavbu až 20 nových nemovitostí. Celkové náklady výstavby na nových pozemcích přesáhnou 120 milionů eur (téměř tři miliardy korun). Firma to dnes zveřejnila v tiskové zprávě.

Zahájení výstavby na těchto pozemcích se předpokládá již v prvním čtvrtletí příštího roku. "V Brně provozujeme čtyři CTParky a již pět let zde také úspěšně funguje kancelářský komplex Spielberk Office Centre. Rozšíření našich aktivit v Brně proto vítáme," uvedl generální ředitel CTP Remon Vos.

CTP vybuduje především nemovitosti pro high-tech, automobilový a elektronický průmysl. Projekt také zahrnuje prostory pro design, výzkum a testovací centrum. Budovy budou nabídnuty k pronájmu, zatímco CTP se postará o návrhy, výstavbu a správu nemovitostí.

Pozemky se nachází vedle CTParku Brno. CTPark Brno je podle firmy jedním z jejich nejúspěšnějších projektů. V rámci tohoto parku byly postaveny prostory pro společnosti jako je např. Honeywell, Acer, Moduslink, BenQ, Wistron a mnoho dalších.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK