Ekonom:Novým provozním ředitelem ČD Cargo je místo Bazgery Špička

09.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. září (ČTK) - Novým provozním ředitelem ČD Cargo, dceřiné firmy Českých drah pro nákladní dopravu, je ode dneška Jiří Špička (48), uvedl dnes server Ekonom.cz. Špička vystřídal ve funkci Petra Bazgera, který podle serveru odstoupil z funkce.

Špička do společnosti ČD Cargo vstoupil teprve v úterý, kdy byl zvolen novým členem představenstva místo Michala Nebeského. To, že se stane novým provozním ředitelem, rozhodlo představenstvo ve středu, píše server.

Špička je členem TOP 09, donedávna byl dokonce členem předsednictva strany. Nyní, jak Ekonomu potvrdil tiskový mluvčí TOP 09 Jan Jakob, zůstává místopředsedou krajské organizace v Pardubickém kraji.

Špička na dráze už v minulosti působil. Podle vlastního životopisu v letech 1981 až 1982 pracoval na Českých drahách jako výpravčí. V roce 1984 pak na deset let přešel do ekonomického úseku společnosti Sigma. Od roku 1994 do roku 1997 byl v ekonomickém úseku Obchodně provozního ředitelství ČD a v letech 1997 až 2000 pracoval ve společnosti Jevisport. Následujících pět let byl opět zaměstnán u ČD - Datové a informační služby a v Ústavu podnikového vzdělávání. V posledních letech byl ekonomicko-technickým ředitelem v dceřiné společnosti drah, Dopravním vzdělávacím institutu Praha.

Jeho předchůdce Petr Bazger se přitom funkce provozního ředitele ujal teprve letos v červnu poté, co ČD Cargo prošlo personálním zemětřesením, když vedení ČD odvolalo celé představenstvo včetně ředitele Josefa Bazaly. Bazger do té doby ve firmě působil jako odborový předák. Následně se stal také členem představenstva.

Společnost ČD Cargo vykázala za loňský rok ztrátu před zdaněním 378 milionů korun. Za rok 2008 přitom měla firma hrubý zisk 474 milionů Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK