KIT digital koupila Accelu a aktiva Megahertz Broadcast

10.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Dodavatel internetových video technologií KIT digital koupil americkou softwarovou společnost Accela Communications a aktiva britské firmy Megahertz Broadcast Systems. Za Accelu firma uhradila 4,7 milionu dolarů, tedy asi 91 milionů Kč, a za 100 procent aktiv Megahertz 2,7 milionu USD, což odpovídá 52 milionům Kč. Oznámila to v tiskové zprávě.

"Tyto akvizice posilují naše vedoucí postavení na trhu v oblasti produktů a služeb správy videoobsahu na podnikové úrovni určeného pro mobilní telefony, tablety, prostředí internetových prohlížečů i televizí IPTV," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kaleil Isaza Tuzman. Firma si od akvizic slibuje znásobený přínos jak v oblasti výnosů, tak v přílivu hotovosti.

Podle posledních hospodářských výsledků ze srpna získává Accela více než 3,7 milionu dolarů ročně z licenčních poplatků za svá softwarová řešení pro interaktivní video a multimediální obsah. Její videoplatforma AccelaCast podporuje výrobu, poskytování a měření pro interaktivní video a multimediální komunikace. Accela poskytuje své služby více než 150 firemním zákazníkům

Společnost Megahertz Broadcast Systems se zabývá přenosovými systémy, své služby poskytuje předním provozovatelům přenosových služeb, provozovatelům multimediálních služeb a poskytovatelům IP-videa. Megahertz má rovněž zkušenosti se systémy získávání a distribuce videa v terénu, včetně provozu více než 250 přenosových vozů a zpravodajů. Roční příjmy se pohybují okolo 4,5 milionu dolarů.

KIT digital je předním světovým poskytovatelem softwaru pro zpracování videa a má 1100 zákazníků ve více než 40 zemích světa. Podnik má své hlavní pobočky v Praze, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Akcie firmy se obchodují na americkém trhu Nasdaq a od letošního ledna také v Praze, kde má obchodování podobu takzvaného duálního listingu k emisi na Nasdaq.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK