Výrobce nářadí Tona v Pečkách končí, o práci přijde 130 lidí

22.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pečky (Kolínsko) 22. října (ČTK) - Výrobce nářadí Tona uzavře koncem prosince svůj závod v Pečkách na Kolínsku. Kvůli dopadům hospodářské krize již není konkurenceschopný. O práci přijde zhruba 130 lidí, sdělila dnes firma ČTK.

Společnost patřící do skupiny Stanley Black & Decker se v Pečkách potýká s propadem poptávky a zvýšenými náklady. "Dojít k rozhodnutí uzavřít továrnu bylo velice obtížné. Předcházely mu měsíce diskusí. Vedení společnosti Stanley Black & Decker zvažovalo různé varianty, nicméně nakonec jsme se museli vyrovnat s faktem, že tento závod nelze za rozumných podmínek udržet," uvedl ředitel závodu Michal Krúpa.

Továrna bude uzavřena k 31. prosinci. Zhruba 20 zaměstnanců, především z obchodního oddělení, bude přesunuto na jiné pozice v rámci Stanley Black & Decker v České republice. "Bohužel společnost bude muset propustit zhruba 130 lidí, které chce v této obtížné situaci aktivně podpořit," stojí v tiskové zprávě.

Jedna z předních značek nářadí v České republice by měla být využívána i v budoucnu. Stanley Black & Decker hodlá do budoucna rozšířit tradiční produktové portfolio značky Tona s využitím globální produktové platformy Expert.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK