US futures : pozitivní indikace, komoditní boom

07.12.2010 | , Capital Partners
INVESTICE



Po včerejším smíšeném obchodování v úvodu týdne budou dnes burzy v USA pokračovat v provozu, nicméně opět bez nějakých impulsů z makrosféry. Snad jenom položka Consumer Credit za říjen stojí za zmínku.
O to zásadnější záležitosti se objevují postupně na trzích a to jak na trzích v USA, tak i v Evropě, která zaznamenává pozitivní trading.
Takže postupně: US president Obama vyjádřil souhlas s dvouletým prodloužením snížení daňové zátěže z Bushovy éry a nazval kompromisní rozhodnutí \"základním krokem na cestě k zotavení\".
Na zasedání v Bruselu odmítli ministři financí Eurozóny navýšení záchranného balíku nad původně schválenou částku 750 mld. EUR.
Irský Parlament dnes bude rozhodovat o přijetí návrhu úsporného státního rozpočtu na r. 2011, který musí být schválen jako podmínka pro to, aby pomoc EU mohla vejít v platnost.
Banka Credit Suisse (CS) downgradovala evropské hlavní farmacie v rámci sektoru na \"marketweight\" z\"overweight\", důvodem jsou expirace patentů a omezené uvádění nových léčiv na trh, které limituje růst příjmů.
Ohledně Citigroup (C) je třeba uvést, že US Treasury prodalo zbývající část státního podílu v bance za 10,5 mld. USD (2,4 mld. kusů akcií).
Na komoditních trzích se udržuje solidní pohyb, když ropa NYMEX WTO stoupla na 90,13 USD za barel a zlato je na ceně 1426,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3362.
Aktuální indikace futures směřují zatím dostatečně pozitivně, když DJIA je +80 bodů, Nasdaq 100 +20,50 bodů a SP 500 +10,60 bodů.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE