Softwarová společnost Acision rozšíří svou brněnskou pobočku

13.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. prosince (ČTK) - Nadnárodní firma Acision, která je největším světovým poskytovatelem softwaru pro odesílání SMS zpráv, rozšíří svou brněnskou pobočku. Zaměstná dalších 40 vývojářů. Dnes v Brně pro Acision pracuje kolem 300 lidí. Firma od ledna zahájí nový projekt zaměřený na systémy pro tarifikaci a účtování hlasového a datového provozu telekomunikačních operátorů a také systém pro správu předplacených tarifů. V tiskové zprávě to uvedla agentura CzechInvest.

Zahájení nových projektů v Brně je plánováno na první čtvrtletí 2011. "Česká republika se tímto stává hlavním vývojovým centrem celé firmy, neboť opakovaně prokázala výrazně vyšší efektivitu a technické schopnosti, než ostatní centra firmy umístěná například v Indii či dalších evropských zemích," uvedl manažer Acision Pavel Pokorný.

Acision dodává velkým komunikačním firmám řešení pro posílání zpráv, účtování služeb, podporu obsahu a správu analytických informací o zákaznících. Celosvětové zaměstnává 1600 pracovníků, 500 jich působí v České republice, většina z nich v Brně.

Brněnská pobočka se soustředí zejména na vývoj a inovaci v oblasti SMSC center, která jsou srdcem infrastruktury mnoha velkých světových mobilních operátorů. Tyto produkty zajišťují doručení 920 miliard SMS ročně a umožňují využití dalších SMS služeb.

Podle CzechInvestu projekt potvrzuje, že Brno a Česká republika obecně mají velký potenciál k lákání projektů z oblasti IT a vývoje software.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK