Ochrana rodiny včetně pracovněprávních sporů (4.díl)

26.03.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Někdy se vyplatí nepojišťovat jednotlivá rizika samostatně, ale využít sdružené produkty. Klient tak získá více a to za podstatně méně peněz. Nevěříte? …

V dnešním díle se podíváme na další produkt: Kombinované pojištění právní ochrany Rodina STANDARD, který je vytvořen speciálně pro rodiny, ve kterých je alespoň jeden z partnerů v zaměstnaneckém poměru. Stejně jako v ostatních dílech i zde jsou uvedeny podmínky produktu D.A.S. pojišťovny právní ochrany, se kterou tento seriál připravujeme.

Pojištění Rodina STANDARD sdružuje výhody pojištění právní ochrany rodiny a pojištění v pracovněprávních sporech.

Pojištěným osobám (viz pojištění právní ochrany rodiny) je poskytována právní ochrana v případě právních problémů souvisejících s jejich movitým majetkem, který neslouží k výdělečné činnosti a na události týkající se přímo pojištěných členů rodiny při jejich nepodnikatelských činnostech.
Navíc se právní ochrana vztahuje na činnosti vykonávané v rámci pracovněprávního vztahu (i služebního poměru) nejen na pojistníka a jeho partnera, ale také i na s nimi pojištěné děti. Na děti se právní ochrana v pracovněprávních sporech vztahuje pro případ krátkodobé studentské brigády, např. o prázdninách. Pokud by děti začaly vykonávat jakoukoli pravidelnou výdělečnou činnost, potom je nezbytné, aby byly pojištěny vlastní zcela samostatnou pojistnou smlouvou.

Kombinované pojištění právní ochrany Rodina STANDARD ve výše naznačeném rozsahu stojí 2000 Kč ročně pro celou rodinu (právě o tuto právní ochranu mám pro budoucnost zájem). Nízká cena tohoto kombinovaného produktu vynikne zejména tehdy, kdy jsou oba pojištění partneři v zaměstnaneckém poměru (samostatná pojištění těchto osob by činila 3200 Kč).

Pojištění si zachovává vlastnosti a výhody obou produktů, které jsou jeho součástí: výše pojistného je stejná i pro rodinu s více dětmi, zaměstnavatel o pojištění nemusí vědět, důležitost pojištění stoupá s rizikovostí vykonávaného zaměstnání, rizikovost zaměstnání neovlivňuje výši pojistného atd. Další informace jsou v dílu o pojištění právní ochrany rodiny a o pojištění právní ochrany v pracovněprávních sporech, kde také najdete konkrétní případy, kdy vám může toto pojištění pomoci se rychleji dobrat svých práv.

Pojištění vám zajistí:

  • uplatnění nároku na odškodnění, stane-li se pojištěnému úraz cizí vinou,
  • pomoc, případně i obhájce v případě, kdy je vůči pojištěnému zahájeno řízení pro nedbalostní trestný čin nebo přestupek (ať již v osobním životě nebo v rámci pracovněprávního vztahu),
  • pomoc v případě kdy pojišťovna, zaměstnavatel, prodejce, případně i jiný subjekt nechce plnit své povinnosti, aj.

Kombinované pojištění právní ochrany Rodina STANDARD je možné za zvýhodněných tarifních podmínek ještě rozšířit o motorová vozidla a řízení motorových vozidel, o byt nebo rodinný domek, apod.

Informace o Pojištění právní ochrany rodiny poskytl František Kluiber, D.A.S. pojišťovna právní ochrany.

Mám zájem o bližší informace o pojištění právní ochrany.

Další díly seriálu naleznete zde.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ