Hledáte více právní ochrany za méně peněz? To je pojištění Rodina MOTO

30.04.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Asi se jen těžko najde rodina, ve které by nebyl alespoň jeden automobil. A právě pro rodiny, které chtějí mít zaručenu právní ochranu i v souvislosti s řízením vozidla, připravila D.A.S. pojišťovna právní ochrany, se kterou tento seriál připravujeme, speciální pojištění. 

Kombinované pojištění právní ochrany Rodina MOTO je pojištění určené zejména pro rodiny, které mají ve svém vlastnictví alespoň jeden osobní automobil, který není využíván k podnikatelské činnosti.

Pojištění Rodina MOTO slučuje výhody pojištění právní ochrany rodiny, pojištění pro vlastníky motorových vozidel a pojištění pro řidiče motorových vozidel.

Z těchto pojistných produktů také vycházejí vlastnosti kombinovaného pojištění Rodina MOTO:

  • Pojištění právní ochrany rodiny má zcela shodný rozsah jako základní produkt (pojištěnými osobami jsou pojistník a jeho manžel/manželka, za stanovených podmínek také jejich děti; právní ochrana je určena pro nevýdělečnou činnost atd.).
  • Pojištění pro vlastníky motorových vozidel se vztahuje na všechna osobní vozidla, motocykly a mopedy, jejichž vlastníkem/provozovatelem dle technického průkazu jsou pojistník nebo jeho manžel/manželka nebo za stanovených podmínek také jejich děti. Vzhledem k "rodinnému" charakteru tohoto kombinovaného pojištění je rozsah právní ochrany omezen v situacích, kdy tato vozidla jsou používána podnikateli, dlouhodobě užívána jinými osobami apod.
  • Pojištění pro řidiče motorových vozidel se vztahuje také na pojistníka a jeho manžela/manželku a za stanovených podmínek také na jejich děti. Oproti pojištění právní ochrany řidiče, které se vztahuje výhradně na řízení "cizích" vozidel, se pojištění Rodina MOTO vztahuje na řízení všech motorových vozidel bez ohledu na to, kdo tato vozidla vlastní.

Kdy lze právní ochranu využít aneb v čem pomůže?

Příklad č. 1:
Otec rodiny při cestě za zábavou utrpí zranění na neočištěném, zledovatělém, chodníku. Na příčinu úrazu má důvěryhodné svědky a léčení je dlouhodobé. (Do obdobné situaci se může dostat dítě na přechodu pro chodce, cyklista jedoucí po okraji vozovky atd.)

  • Poškozená osoba má potvrzení o opravě, doloží ztrátu příjmu a u lékaře si zajistí bodové ohodnocení úrazu.
  • Pojišťovna v rámci právní ochrany zajistí za svého pojištěného uplatnění nároku na odškodnění u osoby odpovědné za úklid chodníku.

Příklad č. 2:
Matka rodiny, jako řidič svého osobního automobilu, je účastníkem složité dopravní nehody, při které není zřejmý stupeň zavinění jednotlivých účastníků.

  • Matka, jako řidič vozidla s právní ochranou, má tu výhodu, že na její žádost jí pojišťovna zajistí a uhradí právníka, který ji při správním řízení bude zastupovat. Matka, jako pojištěná osoba, tak získá jistotu, že její argumenty budou vzaty v úvahu, což může mít za důsledek nižší postih, případně úplné zproštění viny.

Příklad č. 3:
Rodina si zakoupí novou lednici (nebo boty, nábytek, ošacení, potraviny…) do domácnosti. Lednice má v průběhu záruční doby více opakovaných závad a prodejce odmítá závady uznat jako záruční. Nebo dojde k poškození oděvu předaného k vyčištění - a pracovníci čistírny se odmítají se zákazníkem vypořádat.

  • V České republice mají pojištěné osoby nárok na právní ochranu jak ve výše naznačených případech, tak i při mnoha dalších podobných porušeních závazkově právních vztahů. Každá rodina uzavírá množství smluv: smlouvy o pronájmu movitých věcí (leasing), o opravě automobilu, o zakázkové výrobě nábytku, o zajištění rekreace, o přepravě (městská hromadné doprava), aj. Jestliže jsou smlouvy oboustranně dodržovány, je vše naprosto v pořádku. Pokud však dojde k porušení smlouvy (dodání vadného výrobku, výrobku jiné kvality, jiného množství, nedodání objednaného výrobku včas, apod.) … potom je zajištění pomoci od pojišťovny velmi vítané a efektivní.

Kombinované pojištění právní ochrany Rodina MOTO ve výše naznačeném rozsahu stojí u D.A.S. pojišťovny právní ochrany 2500 Kč ročně pro celou rodinu (právě o tuto právní ochranu mám pro budoucnost zájem). Výhodná cena tohoto kombinovaného produktu vynikne zejména tehdy, pokud rodina vlastní více osobních automobilů či motocyklů anebo pokud členové rodiny často používají cizí motorová vozidla.

Chcete-li ještě více ušetřit …
Kombinované pojištění právní ochrany Rodina MOTO je možné za zvýhodněných tarifních podmínek rozšířit o právní ochranu k bytu nebo rodinnému domku, o právní ochranu v pracovněprávních sporech, apod.

Informace o Kombinovaném pojištění právní ochrany Rodina MOTO poskytl František Kluiber, D.A.S. pojišťovna právní ochrany.

Mám zájem o bližší informace o pojištění právní ochrany.

Další díly seriálu naleznete zde.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ