Antimonopolní úřad povolil prodej TES Vsetín a MEZSERVIS

26.05.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 26. května (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil bez podmínek prodej vsetínských výrobců elektromotorů a generátorů TES Vsetín a MEZSERVIS americké Advent International Corporation. ČTK to řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Dosavadním majoritním vlastníkem obou firem byla Penta Investments.

Úřad ve správním řízení posuzoval oblast výroby a prodeje generátorů, elektromotorů a regulátorů napětí. Zabýval se i oblastí komponentů elektromotorů a generátorů, elektrických pohonů, výtahové techniky a rozvaděčů nízkého napětí. "Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," řekl ČTK Rafaj.

TES Vsetín a MEZSERVIS jsou předními evropskými výrobci generátorů a komponentů používaných na výrobu tradičních i obnovitelných zdrojů energie. Vyrábí a dodávají i specializované elektromotory pro různé průmyslové využití. Podniky dohromady zaměstnávají kolem 670 lidí a dlouhodobě spolupracují.

Advent International investuje do odvětví maloobchodních a spotřebitelských výrobků od roku 1984, ve střední Evropě od roku 1994. Na konci března například oznámila, že se dohodla na odkoupení společnosti Provimi Pet Food, která je předním evropským výrobcem krmiv pro domácí zvířata, od skupiny Provimi Group.

Její poslední investice zahrnují také například předního bulharského výrobce balené minerální vody a distributora nealkoholických nápojů Devin, britskou jedničku v maloobchodě s pohovkami DFS, předního tureckého výrobce značkového baleného chleba a pekařských výrobků Uno a jednoho z předních evropských diskontních prodejců módy Takko.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK