Výrobce oblečení do volné přírody Timberland z USA změní majitele

13.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. června (ČTK) - Americký výrobce oděvů a obuvi VF Corp, mezi jehož značky patří Wrangler, Nautica či The North Face, se chystá převzít výrobce obuvi a oděvů do volné přírody Timberland. VF dnes oznámil, že dá za jeho aktiva přes 2,2 miliardy dolarů, a rozšíří si tak sortiment.

VF má v plánu, že začlení Timberland do své nabídky oděvů pro venkovní a akční sporty. Sídlo značky zůstane ve Strathamu ve státě New Hampshire. Spolu se značkou Timberland budou oděvy do volné přírody a pro akční sporty tvořit polovinu tržeb skupiny VF. Podnik počítá s tím, že tento podíl do roku 2015 vzroste na 60 procent.

VF nabízí za akcie Timberlandu po 43 dolarech. Proti závěrečné ceně obchodování z minulého týdne je to prémie přes 43 procent. Akcie Timberlandu proto dnes vzrostly o 42,7 procenta na 42,78 dolaru. Akcie VF vzrostly o 11 procent na 101,88 USD.

VF dodává, že transakci schválila vedení obou společností. Převod aktiv by se měl podle jejich předpokladů uskutečnit během třetího čtvrtletí.

VF se zaměřila na expanzi právě prostřednictvím takových akvizic. Přibližně před rokem sestavila seznam 50 podniků, které by jí mohly nabídku venkovních oděvů rozšířit, uvedl generální ředitel VF Eric Wiseman před analytiky. Dodal, že se seznam časem zkrátil a předefinoval, až Timberland zůstal na jeho vrcholu.

Předpokládá se, že Timberland by letos mohl vytvořit tržby kolem 1,6 miliardy dolarů. VF dodává, že chce ročně tržby podniku zvyšovat o deset procent. Transakce zvýší zisk skupiny již v příštím roce, napsala AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK