Adobe Systems zvýšila čtvrtletní zisk o 54 procent

22.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Seattle 22. června (ČTK) - Softwarová firma Adobe Systems ve fiskálním druhém čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 54 procent na 229,4 milionu dolarů (3,86 miliardy Kč). Výsledková zpráva z noci na dnešek byla lepší, než se očekávalo. Akcie podniku přesto po závěru burzy klesly, protože Adobe přišla s varováním před slabou poptávkou v Evropě.

Z produkce Adobe jsou například mediální přehrávač Flash či aplikace Acrobat pro práci s dokumenty. Tržby společnosti se ve čtvrtletí zvýšily o devět procent na 1,02 miliardy dolarů. Analytici je odhadovali na 994,8 miliardy.

Adobe připomněla, že se v jejím odbytu neprojevily negativní dopady březnového japonského zemětřesení tolik, jak se obávala. Japonsko pro ni představuje jeden z největších trhů. Obrat v Evropě je ale proti očekávání horší.

Adobe Systems vydělala na akcii bez mimořádných příjmů a výdajů 55 centů, zatímco analytici na Wall Street podle Thomson Reuters očekávali o čtyři centy méně. Akcie podniku po zveřejnění výsledku klesly o 3,7 procenta na 30,83 dolaru. Na trhu Nasdaq uzavřela emise úterní obchodování s cenou 32,01 dolaru.

Výsledek třetího fiskálního čtvrtletí by měl být podle Adobe v souladu s tím, co očekává finanční trh. Tržby chce podnik v letošním roce zvýšit o deset procent, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK