Brněnská telekomunikační firma GiTy propouští

29.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 29. června (ČTK) - Brněnská telekomunikační společnost GiTy propouští. Ve firmě zůstalo méně než 50 zaměstnanců. V minulosti jich tam pracovalo několik set. Úřadu práce oznámila firma hromadné propouštění letos dvakrát. ČTK to potvrdil Josef Pitner, analytik krajské pobočky Úřadu práce v Brně.

"GiTy nahlásila letos dvakrát hromadné propouštění, a to v únoru a dubnu. Propouštění se týká počítačových odborníků, marketingových specialistů i managementu," uvedl Pitner. Podle něj se především analytici uplatní na trhu práce velmi dobře. Podle Pitnera v GiTy ještě před rokem pracovalo více než 100 lidí, nyní je to podle informací ČTK méně než polovina.

Podle jednoho z bývalých zaměstnanců společnosti, který si nepřál být jmenován, společnost propouštěla už v loňském roce. "Jedním z důvodů snižování stavů bylo šetření," řekl dnes ČTK. GiTy musela šetřit už v roce 2009. V předchozím období byla ve ztrátě, hrozilo jí dokonce insolvenční řízení. Měnila také majitele. Jedním z nich byla Arca Capital Bohemia. V polovině roku 2009 firmu GiTy koupila JVS Group. Podle aktuálního výpisu z obchodního rejstříku je jediným vlastníkem GiTy Group a.s. londýnská WHYTE FINANCE LTD, která koncem ledna letošního roku odvolala management GiTy.

GiTy v roce 2009 hospodařila se ziskem 13,7 milionu korun, tři roky předtím byla ve ztrátě. Výsledky za rok 2010 společnost zatím nezveřejnila. GiTy v minulých letech omezila počet svých dceřiných společností. Zastavila činnost poboček v Rusku, Bulharsku a Rumunsku.

GiTy založili v 90. letech manželé Girstlovi. Firma naposledy uvedla, že se chce zaměřit na poskytování systémové integrace, budování telekomunikačních sítí, videokonference, systém řízení budov a satelitní telekomunikační služby. V minulosti v ní pracovalo více než 400 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK