ÚOHS začal zkoumat vstup Genesis Capital do firmy Servodata

05.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 5. září (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal zkoumat majetkové změny v tuzemské počítačové společnosti Servodata. Majoritu v ní získal kapitálový fond Genesis Capital. ÚOHS zahájil správní řízení, vyplývá to z informací zveřejněných na jeho webu.

ÚOHS řízení zahájil začátkem září, dnes oznámení zveřejnil na svých webových stránkách. Bude se zabývat oblastí informačních technologií, zejména produktů pro ukládání dat, bezpečnostních technologií, infrastrukturního software a správy softwarových licencí. Vede zjednodušené řízení, povolení fúze lze proto očekávat do konce měsíce.

Podle dřívějších informací, které účastníci transakce zveřejnili, významným akcionářem společnosti Servodata nadále zůstane její spoluzakladatel a generální ředitel Rostislav Jirkal. Zástupci fondu zasednou v dozorčí radě společnosti. Změny se nijak nedotknou současných obchodních aktivit Servodat.

A.s. Servodata se dlouhodobě specializuje na oblast podnikové infrastruktury, zejména na ukládání dat. Loni firma vykázala konsolidovaný obrat 1,01 miliardy korun. Rostoucí síť obchodních partnerů Servodat čítá více než 500 společností.

Genesis Capital patří k největším fondům rozvojového kapitálu v Česku. Podnikům nabízí financování jejich dalšího růstu a rozvoje. Zároveň tak zhodnocuje peníze investorů fondu. Nedávno fond oznámil, že získal dvoutřetinový podíl v brněnské AZ KLIMA s.r.o., která patří k předním tuzemským firmám v oblasti vzduchotechniky. V konsorciu se společnostmi Expandia a Milestone Partners vlastní Genesis Capital břeclavského výrobce gumárenských směsí Gumotex.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK