Bývalý místopředseda ÚOHS Kamil Rudolecký odchází z úřadu

06.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 6. září (ČTK) - Bývalý místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Kamil Rudolecký, jenž byl minulý týden odvolán z funkce, odchází z úřadu. Působil na něm celkem 12 let, končí tento týden. ČTK to potvrdil Rudolecký. Předseda ÚOHS Petr Rafaj, který Rudoleckého minulý týden na pozici šéfa veřejných zakázek nahradil Evou Kubišovou, mu nabídl pozici poradce v oblasti veřejné podpory a zákona o významné tržní síle. Rudolecký to odmítl, odchází dohodou koncem týdne.

Média spekulovala, že jeho odchod je spojen s rozhodováním v případu sporu mezi Škodou Transportation a Českými drahami v tendru za pět miliard korun na vlakové soupravy. Rudolecký tendr pozastavil vydáním předběžného rozhodnutí. Nová ředitelka sekce veřejných zakázek v pondělí rozhodla ve prospěch Českých drah. Rudolecký dnes důvody svého odvolání nechtěl blíže komentovat, souvislost s případem Českých drah ale připustil.

Rudolecký dosud patřil k nejbližším Rafajovým spolupracovníkům. Na ÚOHS pracoval více než deset let. Na ÚOHS přišel po absolvování Právnické fakulty na Masarykově univerzitě v Brně a krátkém působení v soukromém sektoru. Vedl odbor veřejné podpory ještě v době, kdy ÚOHS rozhodoval o jejím poskytování. Po vstupu ČR do EU tuto otázku řeší Evropská komise. V září 2005 se stal prvním náměstkem, později místopředsedou úřadu. Od září 2009 byl v čele sekce veřejných zakázek.

ÚOHS má dnes celkem tři místopředsedy. Loni z úřadu odešel místopředseda řídící oblast ochrany hospodářské soutěže Robert Neruda. Zamířil do advokátní kanceláře Havel&Holásek. Rudolecký dnes o své budoucnosti nechtěl spekulovat. "Budu teprve zvažovat nabídky," řekl dnes ČTK.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK