Americký Gardner Denver vybuduje v Brně centrum služeb pro Evropu

07.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 7. září (ČTK) - Americký výrobce kompresorů, čerpadel a dmychadel Gardner Denver plánuje investici v Brně. Vybuduje zde centrum sdílených služeb pro Evropu. Zaměstnat chce do konce roku 2013 kolem stovky lidí. V tiskové zprávě to dnes uvedla vládní agentura CzechInvest.

Podle CzechInvestu vloží do rekonstrukcí kanceláří, pořízení nábytku a nákupu informačních technologií kolem 20 milionů korun. Dalších 7,5 milionu korun má Gardner Denver připravených na nábor nových zaměstnanců a vzdělávání.

"Gardner Denver se před budováním nového centra rozhlížel i v dalších zemích střední a východní Evropy, například v Polsku, Bulharsku či Rumunsku," uvedl generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek. Podle investora je ČR atraktivní zemí. "Díky novému centru budou finanční procesy v naší organizaci mnohem efektivnější a lépe řízené," uvedl viceprezident a finanční ředitel společnosti Michael M. Larsen.

Gardner Denver je předním světovým výrobcem komplexních technických výrobků, jako jsou kompresory, membránová čerpadla a dmychadla pro průmyslová, medicínská, environmentální, dopravní a další zařízení. Dále se zabývá výrobou čerpadel využívaných v petrolejářských odvětvích a dalších zařízení pro přenos kapaliny, jako jsou náplně do ručních a brzdových převodovek nebo pro petrochemický a potravinářský průmysl. Loni měla firma obrat přibližně 1,9 miliardy dolarů. Firma byla založena v roce 1859, má kolem 40 výrobních míst.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK