ČSOB výrazně vylepšuje pojištění platebních karet proti ztrátě, krádeži a zneužití

31.10.2011 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Stále více Čechů používá ke svým každodenním transakcím platební karty. Oproti nošení hotovosti má platební karta řadu výhod - zejména v bezpečnosti a kompaktnosti.

ČSOB však ví, že k životu patří i nepříjemné náhody, a proto klientům nabízí široké možnosti jejich pojištění. Od 1. listopadu se klientům s uzavřeným pojištěním zvýší pojistný limit při zneužití karty a přibude řada vylepšení ke všem stávajícím typům pojištění.

Všechny varianty budou nabízet lepší podmínky za stejné nebo nižší ceny, nabídka pojištění se výrazně zjednoduší,“ uvedla Jana Opršalová, výkonná manažerka segmentu Platební komfort ČSOB.

Nové podmínky budou také usnadňovat dokládání škod za ztrátu osobních věcí (klíče, doklady apod.), které byly sloučeny do jedné kategorie. Rovněž byly navýšeny pojistné limity. Pro všechny varianty nově platí Pojištění zneužití mobilního telefonu pro platby na Internetu. Pojištění souvisí s nově zavedenou službou zabezpečení internetových plateb kartou (3D Secure). Pokud klient ztratí spolu s platební kartou i mobil, na který mu chodí potvrzovací sms hesla, může dojít k neoprávněným platbám na Internetu. Podle nových pojistných podmínek se pojištění na tyto situace vztahuje.

Nově bude také u varianty Classic a vyšší pojištěno opakované vydání PINu a expresní vydání nové karty. Cestovatelé mohou využít variantu Extra a v rámci ní pojištění ztráty karty v zahraničí, kdy klient bude mít možnost požádat tamní banku o vydání náhradní karty či náhradní hotovosti v zahraničí.

Od 1. 11. 2011 budou tato vylepšení platit jak pro nové tak pro stávající klienty. U klientů, kteří mají pojištění sjednáno a uzavírali jej podle stávajících podmínek, změny proběhnou automaticky.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy