Pojištění bonusu BONUS Garant od Kooperativy

20.10.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Maximálně jednoduchý a spravedlivý přístup zvolila Kooperativa pro příští rok v povinném ručení.

"Chceme opět co nejvíce zvýhodnit dobré řidiče a ve flotilách a právnických osobách určovat pojistné nově zcela podle škodního průběhu, aby byl celý systém maximálně spravedlivý," uvedl ředitel komunikace a marketingu Kooperativy Martin Diviš. Zároveň uvedl, že sazby jsou nastaveny velmi příznivě, odrážejí reálnou situaci v jednotlivých kategoriích a ve většině skupin vozidel budou klienti Kooperativy platit méně než doposud.

Přes 90 procent klientů Kooperativy bude mít od příštího roku nárok na bonus z povinného ručení, který může dosáhnout až 45procentní slevy z pojistného. Znamená to, že majitelé nejpočetnější skupiny vozidel - osobních automobilů - zaplatí za povinné ručení průměrně v řádu desítek až stovek korun méně než loni. Například majitel Škody Felicie (obsah motoru 1,3 ccm, produkt STANDARD) zaplatí 2796 Kč oproti loňským 2904 Kč. "Pro příští období přistupujeme ke zjednodušení - tři varianty zredukujeme pouze na produkt STANDARD. POPULAR a EUROKOMFORT budou nadále zachovány jen jako výhoda pro stávající klienty," vysvětlil Diviš.

Vzhledem k významu a výši dosažených bonusů u velké většiny klientů připravila Kooperativa jako jediná pojišťovna na našem trhu speciální ochranu těchto slev - pojištění BONUS Garant. Jde vlastně o pojištění bonusu v povinném ručení, který pro většinu klientů znamená slevu z pojistného od jednoho do několika tisíc Kč. "I na dobrého řidiče totiž na silnici čeká spousta nástrah. Může také auto půjčit někomu, kdo není až tak dobrý řidič. Jedině u Kooperativy si však bonus může ochránit," vysvětluje Diviš. Jednorázové pojistné činí 250 nebo 350 Kč (podle skupiny vozidla) a stačí zaplatit jednou a BONUS Garant chrání Váš bonus po celou dobu trvání smlouvy o povinném ručení.

Klienti Kooperativy získají příští rok v rámci inovovaného programu Bonus+ další lákavou výhodu - v případě nepojízdnosti vozu na území Evropy Kooperativa zajistí bezplatné zapůjčení náhradního vozidla nebo bezplatnou automobilovou přepravu posádky zpět do ČR současně s odtahem vozidla. Dále pro ně Kooperativa připravila opět široké a kvalitní asistenční služby a zvýšené limity plnění (maximum, které pojišťovna za svého klienta zaplatí): u produktu STANDARD dosahují nově výše 54 milionů pro škody na zdraví a 24 milionů pro škody na majetku, u varianty POPULAR 36 mil. Kč a 18 mil. Kč a u varianty EUROKOMFORT 70 mil. Kč a 70 mil. Kč. "Podíváme-li se na nové sazby povinného ručení obecněji, můžeme konstatovat, že ve všech skupinách byl maximálně zohledněn škodní průběh - sazby pojistného tedy spravedlivějším způsobem než doposud odrážejí výši a frekvenci škod," uzavřel Diviš.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhým největším pojišťovacím ústavem v České republice. V povinném ručení pojišťuje přes 1,26 milionu vozidel, což představuje přibližně čtvrtinu trhu. Po dokončení transakce s Pojišťovnou ČS bude činit počet Kooperativou pojištěných vozidel téměř 1,5 milionu.

Zdroj: TZ Kooperativy

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ