Gumárenský ČGS prodal strojírenský podnik BUZULUK čínským firmám

08.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Český gumárenský holding ČGS prodal stoprocentní podíl ve strojírenském podniku BUZULUK čínským společnostem Dalian Rubber & Plastics Machinery a Tianjin Machinery Import & Export Corporation. ČTK o tom dnes informovala mluvčí ČGS Věra Bechyňová. Cena transakce nebyla zveřejněna. Zástupci nových akcionářů potvrdili, že chtějí zachovat stávající český management i stabilitu pracovních míst.

Noví majitelé hodlají využít geografickou polohu České republiky i dlouholetou tradici strojírenské výroby v Komárově na Berounsku. Chtějí dále rozvíjet výrobu a vývoj gumárenských strojů a pístních kroužků a zároveň využít obchodní platformu společnosti BUZULUK k uvedení svých gumárenských strojů na evropský trh.

Skupina ČGS se k prodeji rozhodla v souvislosti s dlouhodobým strategickým záměrem soustředit se na svůj hlavní předmět činnosti, kterým je především výroba a prodej mimosilničních pneumatik a technické pryže. ČGS a noví vlastníci se dohodli na pokračování úzké spolupráce, zejména v oblasti gumárenských strojů, uvedla mluvčí.

ČGS a.s. je holdingem se sídlem v České republice, jehož dceřiná společnost MITAS a.s. je předním světovým výrobcem a prodejcem mimosilničních pneumatik pro zemědělství, průmysl či sportovní motocykly a dceřiná společnost RUBENA a.s. je významným výrobcem velokompletů a technické pryže.

Společnost BUZULUK a.s. vyvíjí, konstruuje a vyrábí široký sortiment pístních kroužků a strojů pro gumárenský průmysl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK