Dnes vyjde gastronomický průvodce Michelin Main Cities of Europe

14.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž/Praha 14. března (ČTK) - Prestižní francouzský gastronomický průvodce Michelin Main Cities of Europe 2012 dnes zveřejní výběr nejlepších evropských restaurací. V posledních letech v něm měla svého zástupce i Česká republika. Třikrát po sobě získala jednu michelinskou hvězdičku pražská restaurace Allegro v hotelu Four Seasons. Ocenění Bib Gourmand, které znamená "dobré jídlo za přijatelné ceny", loni získaly také české restaurace Aromi, SaSaZu, Le Terroir a Divinis.

Průvodce, který se na trhu poprvé objevil v roce 1982, nabízí výběr hotelů a restaurací v mnoha cenových kategoriích. Nejlépe oceněné restaurace získají tři hvězdičky, což podle hodnocení Michelina znamená, že se dané místo vyplatí navštívit už jenom kvůli této restauraci.

Michelin Main Cities of Europe 2012 vychází v angličtině a zaměřuje se na obchodní klientelu a turisty navštěvující významná evropská města. Dostupný je v tištěné podobě a na webové stránce Viamichelin.com, kterou ročně navštíví více než 400 milionů lidí. K dispozici jsou i speciální aplikace pro iPhone pro celou Evropu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK