Americké akcie dopoledne smazaly většinu ztrát

21.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. března (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování poklesem, už během dopoledne se ale většiny ztrát dokázaly zbavit. Dolů je nejprve poslaly čerstvé údaje z realitního trhu, později ale převážily solidní vyhlídky americké ekonomiky a dobré výsledky klíčových firem z technologického sektoru.

V poledne newyorského času (17:00 SEČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 13.156 bodů a proti předchozímu závěru ztrácel jen asi 0,1 procenta. Širší index S&P 500 už byl ale na takzvané zelené nule a pohyboval se v blízkosti 1406 bodů. Index Nasdaq Composite, který zahrnuje akcie hlavně technologických firem, přidával 0,3 procenta na 3084 bodů.

Náladu na trhu nejprve zhoršily informace amerického Národního sdružení realitních kanceláří. Prodej starších domů v USA v únoru podle sdružení nečekaně klesl o 0,9 procenta, meziročně však prodej rostl tempem 8,8 procenta.

Investoři se během dopoledne zbavovali především akcií firem, které poskytují servis těžebním společnostem. Přiměly je k tomu horší vyhlídky společnosti Baker Hughes. Pomohly naopak solidní výsledky softwarové společnosti Oracle, jejíž akcie tak dopoledne zpevňovaly, a pomohly k růstu indexu Nasdaq.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK