PPF bance loni klesl čistý zisk na 606 milionů korun

06.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. dubna (ČTK) - Tuzemské PPF bance loni klesl čistý zisk meziročně o osm procent na 606 milionů korun. Bilanční suma PPF banky se ke konci loňská meziročně zvýšila o čtvrtinu na 65,7 miliardy korun. O výsledcích dnes banka informovala ČTK v tiskové zprávě.

 

"Banka v posledních pěti letech rostla nad 20 procent ročně při stejném růstu vlastního kapitálu. Zisk banky dosáhl 606 milionů korun i přes těžké podmínky, které byly na finančních trzích. Do budoucna plánujeme zvyšovat úvěrové aktivity, a tím podporovat české společnosti a českou ekonomiku," uvedl šéf banky Petr Milev. Kvůli složité ekonomické situace v eurozóně byly podle něj ztrátovým faktorem v hospodaření banky operace na finančních trzích.

Objem úvěrů poskytnutých klientům loni bance vzrostl meziročně o 13 procent na 21,1 miliardy korun. Zisk z poplatků a provizí banka loni zvýšila o 95 procent na 429 milionů korun.

PPF banka je součástí mezinárodní investiční skupiny PPF. Držitelem 92,96 procenta akcií banky je PPF Group N.V., podíl 6,7 procenta drží hlavní město Praha. Skupina PPF je jednou z největších investičních a finančních skupin v regionu střední a východní Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK