S chytrým inkasem od Air Bank se nemusíte bát

14.05.2012 | , Air Bank
Tiskové zprávy


Inkaso z účtu má spoustu výhod. Přesto se ho lidé bojí používat. Přitom existuje chytré inkaso, které vám zaručí, že si nikdo neoprávněně nestrhne jedinou korunu.

Inkaso z účtu má spoustu výhod. Přesto se ho lidé bojí používat. Přitom existuje chytré inkaso, které vám zaručí, že si nikdo neoprávněně nestrhne jedinou korunu.
Služba inkasa z účtu je známá, ale zdaleka ne každý ji používá. Přitom je to nejpohodlnější způsob, jak platit pravidelné účty, které jsou vždycky různě vysoké. S inkasem se vám nestane, že zapomenete zaplatit, nebo že zaplatíte pozdě. Musíte se starat pouze o to, abyste na účtu měli dostatek peněz k tomu, aby inkaso proběhlo.
Velké společnosti, které nám poskytují nejrůznější služby, mají inkaso v oblibě. Usnadňuje jim administrativu a své peníze dostanou s jeho pomocí rychleji, než když platíte účty po jednom a často na hraně splatnosti.
Často se ale inkasa bojíme. Obáváme se, že si mobilní operátor, elektrárna nebo vodárna peníze strhnou tak rychle, jak je to možné, i když termín splatnosti je ještě daleko. Když k tomu dojde, například před výplatou, může nám to způsobit nepříjemnosti.
V internetových diskusích můžeme také najít spoustu případů, kdy si různé firmy strhly špatnou (téměř vždy větší) částku, než na kterou měly nárok. Před takovými případy nás často neochrání ani to, když si nastavíme limit, který nesmí stržená částka překročit. Pokud se do něj chybně inkasovaná částka vejde, peníze z našeho účtu zmizí a málokdy se nám vrátí zpět. Jak všichni víme, reklamace
a vrácení je pro firmy vždycky mnohem komplikovanější, než si peníze z účtu strhnout.  Firmy tak místo vracení raději nabízejí použití peněz pro zaplacení další faktury. Je to pro ně výhodnější.
inkasa_v01.gifKdyž jsme v Air Bank o inkasu přemýšleli, tyto obavy jsme znali. Proto jsme se rozhodli zákazníkům nabídnout chytré inkaso. Princip je jednoduchý. Chytré inkaso si nastavíte stejně jako to běžné., Navíc si ale můžete vybrat způsob upozornění, díky kterému budete mít nad inkasem plnou kontrolu.  Kdykoliv si pak bude chtít společnost,  které inkaso povolíte, peníze z vašeho účtu strhnout, přijde vám do internetového bankovnictví zpráva e-mailem nebo formou SMS upozornění.
Vy pak máte pět dnů na to, abyste inkaso potvrdili. Pokud to neuděláte, inkaso se neprovede. Máte tak čas si zkontrolovat, jestli je částka správná, nebo ne. Víte také, že pokud na běžném účtu nemáte dost peněz, musíte je přesunout třeba ze spořicího účtu, což jde v Air Bank online a během okamžiku. Nad svými penězi tak máte absolutní kontrolu a přitom nikdy na žádnou platbu nezapomenete. Můžete navíc využít i některých výhod a slev, které firmy často za používání inkasa nabízejí.

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy