Výrobce kabelů Gebauer & Griller přijme asi 250 lidí v Mikulově

21.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mikulov (Břeclavsko) 21. května (ČTK) - Výrobce kabelů Gebauer a Griller Kabeltechnik chce letos v Mikulově na Břeclavsku o zhruba čtvrtinu navýšit výrobu na zhruba 13 milionů kabelových svazků ročně. Investice má zvýšit počet pracovních míst o 250. Záměr posuzuje Krajský úřad Jihomoravského kraje. ČTK to potvrdila vedoucí personálního oddělení firmy Michaela Novohradská.

Podle Novohradské růst firmy souvisí s větší poptávkou v automobilovém průmyslu. Gebauer a Griller Kabeltechnik v Mikulově vyrábí takzvanou kabelovou konfekci. Z výrobny metrového zboží v rakouském Poysdorfu pracovníci v Mikulově nařežou a odizolují kabelové svazky zejména pro automobilový průmysl. Významná část výroby jsou vodiče do automobilových baterií. "Dodáváme i kabely pro řídicí systémy výtahů," uvedla Novohradská.

Nová výrobní hala má stát ještě letos. Firma Gebauer a Griller Kabeltechnik vznikla podle obchodního rejstříku v roce 1994. Výrobní aktivity v Česku vyvíjí od roku 1996. V Mikulově postavila první výrobní halu v roce 2001, zaměstnává 950 lidí.

Mateřská společnost Gebauer a Griller patří k významným evropským výrobcům kabelové konfekce, kabelových a bateriových spojů a příslušenství pro automobilový průmysl.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK