Dial Telecom loni zvýšil zisk o pětinu na 43 milionů korun

22.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Telekomunikační firma Dial Telecom loni zvýšila zisk před zdaněním o pětinu na 43 milionů korun. Tržby klesly o pět procent na 806 milionů korun. Společnost to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

Datové služby tvořily v minulém roce 66 procent tržeb společnosti proti 59 procentům v roce 2010. Z toho internetové služby zaznamenaly růst podílu o 11 procentních bodů na 37 procent. Podíl rostl především na úkor ostatních datových služeb.

Míra investic Dial Telecomu v roce 2011 dosáhla téměř devíti procent výnosů z prodeje služeb firmy. Dial Telecom se dlouhodobě soustředí především na budování vlastní infrastruktury, investice pak proudí převážně do optických sítí. Investuje do přenosových technologií v metropolitní síti v Praze, v národní síti ČR, ale i v tranzitní síti.

Dial Telecom prostřednictvím vlastní optické sítě poskytuje hlasové, datové a internetové služby s garantovanou dostupností po celé České republice. Délka provozovaných optických kabelových tras je v současnosti 4600 kilometrů v rámci České republiky a 185 km kabelových tras s přibližně 12.000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK