Elektrárna Opatovice vyzvala Czech Coal k obnovení dodávek uhlí

11.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Opatovice nad Labem (Pardubicko) 11. června (ČTK) - Elektrárna Opatovice vyzvala společnost Czech Coal k okamžitému obnovení dodávek uhlí podle smlouvy, sdělil dnes ČTK mluvčí elektrárny Petr Zadák. Elektrárna tvrdí, že má zásoby na tři měsíce provozu. Na oficiální výzvu zaslanou v pátek doposud elektrárna podle Zadáka neobdržela žádnou odpověď.

Mezi společností Elektrárny Opatovice (EOP) a těžařskou společností Czech Coal se minulý týden rozhořel obchodní spor. Czech Coal smlouvu na dodávky uhlí do elektrárny Opatovice vypověděla ve čtvrtek. Rozhodnutí zdůvodnila tím, že majitel elektrárny, Energetický a průmyslový holding (EPH), firmě Czech Coal dluží 500 milionů korun. Opatovice i EPH naopak tvrdí, že všechny dodávky uhlí řádně a včas hradí a tvrzení o dlužné půl miliardě je podle mluvčího elektrárny nepravdivé.

Eleketrárna Opatovice svolává na středu 13. června mimořádné jednání dozorčí rady. "Na tomto zasedání budou s návrhy na řešení vzniklé situace a dalším postupem seznámeni členové dozorčí rady EOP včetně představitelů měst Hradec Králové, Pardubice, Chrudim a Lázně Bohdaneč, které jsou zásobovány teplem a teplou vodou z EOP," uvedl Zadák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK