Akcie v USA dopoledne před koncem zasedání Fedu klesají

20.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. června (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne mírně klesají a objem obchodování byl nízký. Obchodníci čekají na výsledky dvoudenního zasedání měnového výboru centrální banky USA (Fed).

Kolem poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,2 procenta na 12.811 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 oslabil o 0,3 procenta na 1355 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se snížil o 0,1 procenta na 2928 bodů.

Výkon trhu dopoledne nejvíce ovlivnily akcie výrobců spotřebního zboží. Akcie Procter & Gamble ztratily více než tři procenta. Společnost zhoršila výhled růstu. Oslabil i výrobce softwaru Adobe Systems o více než čtyři procenta, rovněž kvůli snížení výhledu příjmů na celý rok kvůli slabé poptávce v Evropě.

Fed by měl vydat prohlášení na závěr zasedání měnového výboru kolem 18:30 SELČ. Později se uskuteční tisková konference šéfa Fedu Bena Bernankeho. Mnoho analytiků čeká, že Fed prodlouží současnou "operaci twist", program, který má podpořit ekonomiku snížením dlouhodobých úrokových sazeb. Očekává se také, že po zveřejnění prohlášení bude vývoj na trhu proměnlivý, protože obchodníci budou muset prozkoumat specifický jazyk užívaný Fedem, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK