Natland Group dokončila převzetí investiční společnosti Avant FM

25.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. června (ČTK) - Natland Group dokončila převzetí investiční společnosti Avant Fund Management, která je druhým největším správcem fondů kvalifikovaných investorů v ČR. Natland koupil 80procentní podíl ve společnosti, zbývajících 20 procent drží výkonný ředitel firmy Pavel Doležal. Natland o tom dnes informoval ČTK s tím, že transakci již dříve schválila Česká národní banka, která nad činností investičních společností vykonává dohled.

Avant je investiční společnost, která zakládá a spravuje investiční a podílové fondy kvalifikovaných investorů. Nyní spravuje 20 fondů s objemem majetku v hodnotě přes pět miliard Kč. Typickou klientelou Avantu jsou velké korporace, jejich vlastníci, případně finanční management z tuzemska i zahraničí. Investice nejčastěji směřují do nemovitostí, kapitálových účastí, obnovitelných zdrojů, ale také pohledávek.

"S Avantem jsme spolupracovali již v minulosti. Trh s fondy má podle našeho názoru velký potenciál pro další růst," uvedl majoritní vlastník Natland Group Tomáš Raška. "Spojení s Natlandem přinese Avantu nový impulz pro rozvoj našeho podnikání, zejména strategické zaměření na zahraniční správce fondů, kterým představujeme ČR jako potenciálně zajímavou jurisdikci," doplnil Doležal.

Natland Group je investiční a finanční skupina, která deset let působí na trzích podnikových fúzí a akvizic ve střední a východní Evropě, a to zejména ve třech klíčových oblastech, kterými jsou private equity (soukromý kapitál), finanční služby a nemovitosti. Strategie skupiny je postavena zejména na investicích do středních podniků, takzvaných start-up projektů a na restrukturalizacích firem.

fd mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK