C.S.Cargo navýšila kapitál dceřiných firem a vrátila se do Jičína

26.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. června (ČTK) - Dopravní skupina C.S. Cargo navýšila vlastní kapitál svých dceřiných společností v ČR a na Slovensku celkem o 780 milionů korun. Snížila tak podíl externího financování. Sdělila to dnes ČTK v tiskové zprávě. Firma zároveň v rámci restrukturalizace přesunula své centrální holdingové řízení z Nizozemska zpět do ČR. Skupina zahájila restrukturalizaci na konci loňského roku po vstupu nového majoritního vlastníka, společnosti Tuffieh Funds SICAV.

"C.S. Cargo bylo a je česko-slovenskou dopravně logistickou firmou. Vracíme řízení do Jičína, kde je historie firmy, kde je obrovský lidský kapitál a znalost," uvedl předseda představenstva C.S. Cargo Jan Blaško. Akciová společnost C.S. Cargo zvýšila vlastní kapitál o 600 milionů korun a C.S. Cargo Slovakia o 180 milionů Kč.

Vstup nového vlastníka umožnil skupině C.S. Cargo využít další formy financování a vytvořit jeho novou strukturu, a tím ve srovnání s původním stavem výrazně snížit podíl externích zdrojů na financování skupiny. V rámci reorganizace firma také zeštíhlila a obměnila manažerský tým a vyjednala nové obchodní podmínky s klíčovými dodavateli.

C.S. Cargo poskytuje komplexní dopravní a logistické služby v regionu střední a východní Evropy. S obratem ve výši 5,3 miliardy korun loni vykázala provozní zisk 292 milionů Kč.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK