Předsedou představenstva firmy NWR bude Gareth Penny

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. června (ČTK) - Předsedou představenstva těžební společnosti New World Resources (NWR) bude Gareth Penny (49). Od 3. září se stane členem představenstva jako jeho zvolený předseda a od 1. října nahradí ve funkci výkonného předsedy představenstva Mika Salamona, který z pozice odstoupí po pěti letech ve funkci. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Penny bude řídit skupinu v rámci holdingové struktury NWR. Bude odpovědný za celkový růst, rozvoj a výkonnost firmy i za řízení a naplňování strategie NWR prostřednictvím manažerských týmů na provozní úrovni. Bude zapojen také do finančních záležitostí skupiny.

Penny nyní působí jako nevýkonný člen představenstva společnosti Julius Baer Group. Má dvojí občanství, Jihoafrické a Irské republiky. Studoval na Oxford University, má titul Master of Arts v oboru Filozofie, politika a ekonomie. Působil například ve firmách De Beers, The Diamond Trading Company, Teemane Manufacturing Company nebo Anglo American Corporation.

NWR, která má sídlo v nizozemském Amsterodamu, je přední těžební firmou ve střední Evropě a jednou z největších průmyslových skupin v Česku. Klíčový majetek NWR představuje černouhelná těžební společnost OKD, která provozuje na Ostravsku a Karvinsku čtyři doly. Dalšími dceřinými firmami NWR jsou producent koksu OKK Koksovny a polská NWR Karbonia. Mezi majiteli firmy je finančník Zdeněk Bakala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK