Meopta - optika loni utržila rekordní dvě miliardy korun

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Přerov 28. června (ČTK) - Přerovská společnost Meopta - optika loni utržila 2,05 miliardy korun, což je rekord firmy. Předloni za prodej vlastních výrobků a služeb získala 1,6 miliardy Kč. Hospodaření předního tuzemského výrobce optickomechanických přístrojů skončilo ziskem 140 milionů korun, v roce 2010 to bylo 26,2 milionu Kč. ČTK to dnes řekl jednatel společnosti Vítězslav Moťka.

"K lepším hospodářským výsledkům určitě přispělo oživení trhu. Tržby nám rostly zejména v oblasti sportovní optiky a v komoditě digitální projekce, což souvisí s digitalizací kin," uvedl Moťka.

Tržby v letošním roce odhaduje na 1,8 až 1,9 miliardy korun. "Loňský rekord zřejmě nepřekonáme, propad však nebude nijak dramatický. Pokles je dán dílčím ochlazením na trhu, ale v naší společnosti se výrazněji neprojevil," řekl jednatel společnosti Meopta - optika.

V období hospodářské recese Meopta, která nyní zaměstnává zhruba 2500 lidí, čelila prudkému spekulativnímu posílení koruny v prvním pololetí roku 2008 a následnému poklesu zakázek. Tržby jí v roce 2009 klesly pod 1,2 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK