Prohlížeč Google Chrome bude k dispozici pro iPhone a iPad

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Nejpopulárnější internetový prohlížeč Google Chrome bude společnost Google nabízet i pro aplikaci na telefonech iPhone a tabletech iPad konkurenční firmy Apple. Google to dnes oznámil na své vývojářské konferenci. Je to další salva v eskalujícím konkurenčním souboji mezi oběma technologickými giganty.

 

Google Chrome, který firma uvedla na trh v roce 2008, minulý měsíc v květnu podle údajů firmy StatCouner překonal dosavadní jedničku webových prohlížečů Internet Explorer od Microsoftu. Viceprezident Googlu Sundar Pichai dnes potvrdil přední pozici své firny, když řekl, že Chrome má nyní 310 milionů "aktivních" uživatelů.

Google Chrome by mohl v iPhonech a iPadech nahrazovat prohlížeč Safari od Applu. Pichai řekl, že Chrome vstoupí do nabídky aplikací pro přístroje Applu ještě dnes. Minulý měsíc svůj prohlížeč pro iPhony a iPady představila firma Yahoo pod jménem Axis.

Google ve středu předvedl vlastní značkový tablet Nexus Seven. Firma jím chce konkurovat iPadu a zejména menšímu a levnějšímu tabletu Kindle Fire firmy Amazon.com, Nexus Seven poběží na nejnovější verzi operačního systému Android a bude mít instalován prohlížeč Chrome.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK