Padělky v jednom z domů na Folmavě nabízeli v katalogu

29.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Folmava (Domažlicko) 29. června (ČTK) - Padělky prostřednictvím katalogu nabízeli zákazníkům prodejci v jednom z domů v Horní Folmavě na Domažlicku. Jde o novou skrytou formu prodeje nelegálního zboží, kterou se podařilo celníkům ve čtvrtek odhalit. V objektu, jenž sloužil k bydlení a částečně jako obchod, zajistili věci odhadem za osm milionů korun. ČTK o případu informovala mluvčí celního ředitelství v Plzni Jitka Blahutová.

"Padělky byly zákazníkům v obchodě nabízeny prostřednictvím nabídkového katalogu a v případě zájmu o 'značkové zboží' jim byly následně zpřístupněny soukromé prostory domu, v nichž byly padělky vystaveny," popsala systém prodeje.

Při domovní prohlídce celníci zajistili 2858 falzifikátů textilního a galanterního zboží, 854 pirátských CD a DVD nosičů, 60 párů obuvi a 940 kusů neznačených cigaret v hodnotě asi osm milionů Kč.

V souvislosti s případem jsou dva vietnamští státní příslušníci podezřelí z přečinů porušení práv k ochranné známce a jiným označením a porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi.

Prohlídku provedli celníci na základě nařízení soudce Okresního soudu v Domažlicích.

brb kš

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK