Rozpočet na rok 2013 MF připraví v systému Státní pokladny

23.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Rozpočet na rok 2013 bude nově sestavován v systému Státní pokladny. Na dnešním setkání s novináři to uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. Systém Státní pokladny by měl propojit státní organizace, jejichž hospodaření bude možné podrobně sledovat. Ministři tak například budou moci v každém okamžiku znát finanční situaci svého resortu. Stejně tak by měla mít informace o vývoji rozpočtu ve zjednodušené formě veřejnost, a to na portálu veřejné správy.

 

Celkové náklady na vytvoření systému Státní pokladny činily ke konci června letošního roku 3,2 miliardy korun.

 

Všechny ministerstva a rozpočtové organizace by se měly zapojit do systému Státní pokladny od ledna 2013. V současnosti v rozpočtovém informačním systému, který je součástí pokladny, jsou v pilotním provozu o letošního ledna zapojeny ministerstvo financí, ministerstvo průmyslu a dopravy, Úřad vlády a ministerstvo pro místní rozvoj.

 

V systému bude zapojeno více než 17.000 účetních jednotek. Podle náměstka ministra financí Zdeňka Zajíčka tak budou v systému nejen ministerstva, ale i státní fondy, obce, kraje nebo veřejné vysoké školy. "Do systému tak bude mít přístup více než 100.000 lidí," uvedl Zajíček.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK